Gündem TC kimlik no ile online SGK hizmet dökümü ve SSK prim sorgulama

TC kimlik no ile online SGK hizmet dökümü ve SSK prim sorgulama

24.11.2015 - 22:03 | Son Güncellenme:

SGK SSK prim sorgulama işlemlerini online yapabildiğimiz gibi MHRS üzerinden hastane randevu alma işlemini de online olarak yapabiliyoruz. Bu işlemlerin nasıl ve nereden yapıldığı haberimizde.

TC kimlik no ile online SGK hizmet dökümü ve SSK prim sorgulama

Günümüzde Türkiye’deki SSK sigortası mükellefleri internete erişim sağlayabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aracılığı ile SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde yer alan E-SGM uygulaması SSK sigortası mükelleflerinin son derece kolay ve şifresiz şekilde T.C. kimlik numarası ile SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de son yıllarda gelişen mobil teknoloji ile birlikte internete erişimin daha kolay ve daha pratik bir hale gelmesi, internete erişimin bulunulan her yerden mümkün olmasına ve böylelikle de SSK sigortası işlemlerinde SSK mükellefleri tarafından çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. SSK sigortalısının SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatler sürebilen uzun kuyruklarda sıra bekleme çilesi ve yoğun bürokrasi işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet sisteminde SSK sigortalısı tarafından SSK sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. E-Devlet kimlik doğrulaması işlemleri ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisi kullanılarak, e-Devlet kimlik doğrulaması yapılabiliyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasının ardından e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ek bilgi girmek zorunda kalmadan SSK sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki online hizmet sayfası üzerinden SSK sigortalısı en güncel sigorta bilgilerine mesai saati sonu, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi mesai saatinin sona ermesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan haftanın 7 günü 24 saat SSK sorgulama ekranından bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS Hastane Randevusu Alma, Randevu Saati Seçimi

MHRS ile birlikte internete bağlandığı her yerden hastane randevularını alabilen vatandaşlar artık hastanede sıra beklemek ya da evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan randevularını alabiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platformda hizmete açılan MHRS web sayfasına mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlayabilen vatandaşlar tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine randevu alma imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de Sağlık Bakanlığı’nın bu internet tabanlı hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaş 15 günlük periyotlar içerisinde uygun olan tarih ve saate randevu aldığında, randevusunun olduğu gün hastaneye randevu saatinden 30 dakika kadar önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar online hastane randevu sistemini cep telefonlarından veya sabit telefonlarından ALO 182’yi arayarak da yararlanabiliyor. MHRS sistemi ile birlikte vatandaşa sunulan bu çağdaş ve modern sağlık hizmeti ile birlikte hastanelerde yaşanan yoğunluğun ve buna bağlı olarak sağlık sisteminde ortaya çıkan ağır işleyişin önüne geçerek, vatandaşların mağduriyetlerine yol açabilecek durumların oluşmasına engel olunabiliyor. Dijital platform üzerinde mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden online hastane randevu alımlarını sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilen vatandaşların bu online hizmetten yararlanabilmesi için öncelikle üye olmaları gerekiyor. Sistem üyeliği MHRS web sayfasında bulunan ‘randevu al’ ekranından açılan giriş ekranındaki ‘yeni üye’ sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Bu sayfada kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri şeklinde 3 farklı aşamada üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinde vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sistem içerisine girerek, hastane randevu alımlarını dakikalar içerisinde kendi seçimlerine uygun şekilde sunulan randevu tarih ve saat seçenekleri içerisinden yapabiliyor. MHRS online randevu sistemine üye olan vatandaşlar, giriş penceresinde T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabiliyor. Bu giriş işlemlerinin ardından ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘poliklinik yeri’, ‘poliklinik’ ve ‘hekim’ seçimi yaparak, en uygun olan randevu tarih ve saat seçeneklerini alabilmek mümkün. Bu randevu seçenekleri içerisinden en uygun olan tarih ve saate online hastane randevu alımı yapılabiliyor. Vatandaşın randevu seçimlerine göre sunulan randevu tarih ve saatlerinde boş yer bulunmuyor ise alternatif hekim için randevu tarih ve saatleri sunuluyor. Ayrıca hastanede bu poliklinik için uygun randevu bulunmuyor ise en yakında bulunan diğer kamu hastanelerinin bu poliklinikleri için randevu seçenekleri sunuluyor.

Yazarlar