Gündem ‘Tedavi edilsin diye’ bebeğini sokağa bıraktı

‘Tedavi edilsin diye’ bebeğini sokağa bıraktı

21.04.2010 - 15:26 | Son Güncellenme:

.

‘Tedavi edilsin diye’ bebeğini sokağa bıraktı

SİVAS’ta yaşayan 32 yaşındaki D.K., bir hafta önce doğurduğu gözkapakları yapışık olan kızını tedavi ettirmek için bebeği çöp konteyneri yanına bırakarak, polise ihbarda bulundu. Bebek tedavi altına alınırken, polis kısa sürede olayın bir senaryo olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Dedebalı Mahallesi’nde yaşayan ve eşi Y.K. cezaevinde olan 2 çocuk annesi D.K., bir hafta önce Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Servisinde 3’üncü çocuğunu dünyaya getirdi. Doktorlar, doğuştan göz kapakları yapışık olan bebeğin ameliyat edilmemesi halinde kör olma ihtimali bulunduğunu aileye iletti. Henüz adı konulmayan kız bebeğini alarak yaşadığı eve giden H.K., kızının göz kapaklarındaki yapışıklığı ameliyat ile açtırmak için annesi S.P ile birlikte bir plan yaptı. Dün gece saat 23.00 sıralarında bebeğini alarak, evlerinin yanındaki çöp konteynerinin kenarına bıraktı. Daha sonra 155'i arayarak çöp konteyneri kenarında bir bebek olduğu ihbarını yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri bebeği alarak Sivas Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan bebek, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Servisi’ne götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan küçük kızın yağmur nedeniyle ıslandığı için biraz üşüdüğü ve gerekli tedavisine başlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

ÇELİŞKİLİ İFADELER ELE VERDİ

İhbarda bulundukları için karakola götürülerek ifadeleri alınan D.K. ile annesi S.P.’nin çelişkili ifadeleri polisi şüphelendirdi. Eve giderken çocuğu gördüklerini söyleyen D.K. ifadesinde, “Biz annem ile evimize gidiyorduk. Çöpün yanından geçerken ağlama sesini duyduk. Baktığımızda bir bebek gördük ve hemen polisi aradık” dedi. Ancak yağmura rağmen bebeğin fazla ıslanmamış olması, kısa süre önce beslendiği ve altının değiştirildiğini farkeden polis, anne- kızı şüpheli olarak sorguya aldı. Bunun üzerine D.K. olayı itiraf etti. Haklarında işlem yapılan D.K. eşinin cezaevinde olması nedeniyle geçinemediklerini, bebeği ameliyat ettirecek güçleri olmadığı için de bu yolu seçtiklerini söyledi. D.K. hastanede tedavi altına alınan bebeği geri almak istemediğini, bakıp büyütecek gücü olmadığını belirterek yurda yerleştirilmesini istedi.

Haklarında polisi aldatmak ve kabahatler kanunudan işlem yapılan D.K. ile annesi S.P. serbest bırakıldı. Biebeğin ise, hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.