Gündem ‘Tek Yürek’le çok özel bir yolculuk

‘Tek Yürek’le çok özel bir yolculuk 

05.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), “Tek Yürek” ismini verdiği ve milli taşıyıcı filosuna kattığı 400’üncü uçağının ilk seferini, dün depremzede çocuklar ve aileleri için özel bir yolculukla gerçekleştirdi.

‘Tek Yürek’le çok özel bir yolculuk

ELİF ALTIN İstanbul  - Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye’den tahliye edilip İstanbul Sancaktepe KYK yurdunda misafir edilen 169 depremzede çocuk ve 106 anne-baba için özel uçuş yapıldı. Çocuklara uçuşta, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı üç öğretmen de refakat etti. Özel uçuşta İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve şirketin diğer üst düzey yöneticileri de yer aldı. İstanbul Havalimanı’ndan İzmir’e hareket eden uçak, havalimanına teker koymadan dönüş gerçekleştirdi. Çocukların heyacanlı sesleri uçakta yankılanırken, pilotlar geçiş güzergahları konusunda misafirleri bilgilendirdi. Kaptanlar Sedat Ağraz ve Mert Dağoğlu, çocuklara kokpiti gezdirdi. İkram olarak çocuklara özel menüler servis edildi. Uçuş sonrası, 400’üncü uçağın ilk seferine katılan küçük misafirlere günün anısına hediyeler verildi.

Haberin Devamı

Uçakta 169 çocuk vardı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’nin bu yıl çok iyi bir performans gösterdiğini belirterek, “2.7 milyar dolar kârımız oldu. Ama buna sevinemedik. Çünkü 6 Şubat’ta meydana gelen depremler büyük yaralar açtı. Biz de THY olarak yaraları sarabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu da onun küçük bir parçası. 169 çocuk, 106 veli ile bir saatlik bir uçuş yaparak Kurtuluş Savaşı’nın simgesi Çanakkale’nin üzerinden geçeceğiz. ‘Tek Yürek’ ismini de 8 bin çalışan arkadaşımız seçti” dedi.