Gündem TEKNOFEST’te görkemli açılış

TEKNOFEST’te görkemli açılış

28.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı’nda başladı.

TEKNOFEST’te görkemli açılış

Festivalde Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı büyük ilgi gördü. 1 Ekim’e kadar devam edecek olan festivalin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla yapıldı. Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda heyecanını ve coşkusunu hiç yitirmeyen Türk gençliği, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan iradenin ve özgüvenin adıdır. TEKNOFEST alanında görüyoruz ki çevre teknolojilerinden enerjiye, iklim teknolojilerinden sağlığa, turizm teknolojilerinden engelsiz yaşama kadar tüm alanlarda sizin kuracağınız teknoloji girişimleriyle yine büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKNOFEST’te görkemli açılış

‘Örnek oluyoruz’

İzmir Valisi Süleyman Elban da, “Bu fuar, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza teknolojide neler yaptığımızı gösterdiği gibi onlarda bilimsel bir heyecan uyandırmaktadır” ifadesini kullandı.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise, şunları söyledi: “Kök salmaya başlayan TEKNOFEST kuşağı zihinsel bir devrime imza atıyor. Teknoloji yarışmalarına başvuran milyonlarca gencimiz inşallah tüm dünyaya nam salmış SİHA’larımız gibi teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında da bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak. Milli teknoloji hamlesiyle dünyaya örnek oluyor ve birçok alanda öne çıkıyoruz.”