Gündem Tencerede 45 bin Euro!

Tencerede 45 bin Euro!

02.12.2023 - 11:48 | Son Güncellenme:

Kapıkule sınır kapısının karşısında bulunan Bulgaristan’ın Kapitan Andreovo sınır kapısında tencere içerisinde 45 bin Euro para yakalandı.

Tencerede 45 bin Euro

Kaptan Andreevo gümrük karakolunun gümrük memurları, Hollanda'dan Türkiye'ye giden TIR'ların güzergahı üzerindeki Kapitan Andreevo karayoluna Türk plakalı boş bir kargo aracı geldi. Gümrük kontrol alanında Türk vatandaşı sürücü E.E'ye beyan edeceği bir şeyin olmadığını sordu ve gümrük incelemesi sırasında müfettişler, sürücü dolabında gıda ürünlerinin bulunduğu, 5 ila 50 Euro arasında değişen çeşitli değerde Euro banknotlarıyla dolu bir tencere buldu.

Haberin Devamı

Tencerede 45 bin Euro

Toplamda 45 bin Euro'nun beyan edilmediği tespit edildi. Paraya el konuldu ve Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı.

25 KİLO KÜLÇE ALTIN

Öte yandan geçtiğimiz hafta Kapıkule Sınır Kapısı'nda yasa dışı yollardan Türkiye'ye sokulmak istenilen piyasa değeri 33 milyon 521 bin lira olan 25 kilo külçe altın ele geçirilmişti.

Tencerede 45 bin Euro


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Almanya'dan Türkiye'ye giriş yapmak için Kapıkule'ye gelen otomobili şüphe üzerine X-ray taramasına yönlendirdi. Sürücü T.A., taramaya giren araçtan sırt çantası ile inince ekipler, çantada yaptığı aramada 14 parça halinde 25 kilo 190 gram külçe altın ele geçirdi.

Haberin Devamı

Piyasa değeri 33 milyon 521 bin lira olan kaçak altınla ilgili gözaltına alınan T.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. T.A., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.