Gündem TEOG puan hesaplama (TEOG sonuçları açıklandı)

TEOG puan hesaplama (TEOG sonuçları açıklandı)

03.01.2017 - 16:27 | Son Güncellenme:

TEOG birinci dönem sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler TEOG puan hesaplamasının nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte TEOG puan hesaplama sistemi ile ilgili merak edilenler...

TEOG puan hesaplama (TEOG sonuçları açıklandı)

23-24 Kasım tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonuçlarının E-okul üzerinden adaylara duyurulmasının ardından adaylar TEOG puan hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Peki TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG İkinci Dönem Sınav Tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Açıklandı
TEOG mazeret sınavları, her dönem 6’şar kere olmak üzere düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yılı sınav uygulama takvimini yayımlaması ile birlikte, TEOG ikinci dönem sınav tarihleri de belli oldu. Buna göre, ikinci dönem TEOG sınavları 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde oturumlar şeklinde, TEOG ikinci dönem mazeret sınavları da yine oturumlar şeklinde 20 ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek, ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ise Haziran ayı tahmin ediliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG Puanları Nasıl Hesaplanır?

Haberin Devamı

TEOG puanlarının hesaplama aşamasında, Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, Yıl sonu başarı puanı, ve sonuç olarak yerleştirmeye esas puan gibi birçok farklı etken dahil ediliyor.
Yılsonu başarı puanları, öğrencilerin not ile değerlendirildiği tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları ile söz konusu derslerin haftalık ders saatinin çarpılması ve sonucun haftalık ders saatlerinin toplamına bölümü ile elde edilir. Puanlama ise 100 üzerinden yapılır. Ortak sınavlar kapsamında sınavı yapılan dersler için ise ayrı bir durum söz konusu.
Ortak sınavlar dahilinde sınavı yapılan derslerden alınan puan ile ağırlık katsayıları çarpıldıktan sonra, çarpımlar toplanıyor, elde edilen değer tüm sınavı yapılan derslere ait ağırlık katsayılarına bölünüyor. Bu işlemler sonucu ortaya çıkan puan için puanlama 700 puan üzerinden yapılıyor. İşte bu puan ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı olarak adlandırılıyor.
Yerleştirmeye esas puan için ise, öğrencinin 6, 7 ve 8. Sınıflardaki yılsonu başarı puanları ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının toplanarak ikiye bölünmesi ile bulunuyor, bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılıyor.

TEOG Ortak Sınav Sonuçları, Soruları veya Cevaplarına Yapılabilecek İtirazlar Hakkında Açıklama

TEOG ortak sınavlarındaki sorular ve cevaplar için yapılacak itirazlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sorulara, cevaplara ve TEOG ortak sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazların, soru ve cevapların yayınlanmasından sonraki 5 gün içinde yapılması gerektiği belirtildi.
Soru, cevap ve sonuçlara yapılacak itirazların elektronik ortamda da yapılabileceğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı, elektronik ortamlarda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası’na 20 TL yatırılması gerektiğini belirtti. Ödenecek olan tutarın, şubelerde ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığı ile yatırılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Yapılan itirazların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen süreler içinde yapılması gerektiği, açıklamada belirtildi. Ayrıca, itirazlarda, söz konusu itirazı yapan öğrencinin T.C. kimlik numarasının belirtilmesi, dilekçelerde imza ve adres bilgilerinin mevcut olması ve dilekçelere ATM fişlerinin veya banka dekontlarının da eklenmiş olması gerektiği, aksi takdirde itiraz dilekçesinin Bakanlık tarafından dikkate alınmayacağı açıklamada belirtildi.
Bütün bunlara ilave olarak, itirazların e-posta veya fax yoluyla da yapılmaması gerekiyor.