Gündem TEOG sonuçları ne zaman açıklanır?

TEOG sonuçları ne zaman açıklanır?

01.12.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

TEOG sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak ilköğretim seviyesinde öğrencilerin girdiği TEOG sınavının sonuçları en merak edilen konulardan biri olmuştur. TEOG sonuçları ile ilgili verilen bilgiler ise çok geçmeden Milli Eğitim Bakanlığının TEOG sonuçlarını açıklayacağından yanadır.

TEOG sonuçları ne zaman açıklanır

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olarak bilinen liseye geçiş sınavı geçtiğimiz hafta tüm ortaokul öğrencilerine yapılmıştır. Sekizinci sınıf öğrencileri de zorunlu olarak bu sınavlara girmişlerdir. Bir sonraki yıl hangi liseye gidecekleri bu sınav ile belirlenir. Gidecek oldukları liselerin belirlenebilmesi için tüm öğrencilerin bu sınava mutlaka girmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınav sistemi son dört ya da beş yıldır uygulanmaya başlanmıştır. Oturumlara ayrılan bu sınavdan öğrencilerin daha fazla başarı elde etmesi sağlanmıştır. Öğrenciler sınava Çarşamba ve de Perşembe günleri katılmıştır. İlk üç dersin sınavı bir günde diğer üç dersin sınavı ise ertesi günde yapılmıştır.

Haberin Devamı

TEOG Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

TEOG Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin katılım sağladığı bu sınav oldukça önemlidir. Çünkü lise hayatı bizler için oldukça önemlidir. Lise de edinilen arkadaşlıklar hayatımıza çok şey katmaktadır. Böyle olunca da lise hayatında edinecek olduğumuz arkadaşlıklar bir hayli önemlidir. Bunun yanında lise döneminden sonra üniversite hayatı olduğu için öğrencilerin iyi bir liseye gitmeleri onlar için oldukça önemlidir. İyi bir liseye giden öğrencilerin çalışmaya istekli arkadaşları olacağından o öğrencilerin gelecekleri de kurtulmuş olur. Dolayısıyla da öğrenciler artık bu sınavlara çok fazla çabalar sonucunda girerler. Yedinci sınıf konuların bir derlemesi olan bu sınav gereken tüm bilgilerin kontrolü için yapılmaktadır. Öğrencilerin yapacak oldukları bu sınava giriş önemlidir. Sınavda test edilmesinin sağlandığı bölüm de oldukça önemlidir. Öğrencilerin her birinin cevaplayacak olduğu sorular çok kıymetlidir.

Haberin Devamı

Milli eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı ikinci oturumu ise bahar ayında yapılacaktır. Nisan ayında gerçekleşecek olan bu sınavda ise sekizinci sınıfın konularından sorular hazırlanacaktır. Aynı zamanda TEOG 1 de sorumlu olduğu yerler yine aynı şekilde bu sınavda da geçerli olacaktır. Öğrencilerin artık yapacak olduğu tek şey çok sıkı şekilde çalışmaktır. Öğrenciler TEOG sınavı için başvuru yaptıktan sonra günü geldiğinde her biri bu sınavlara katılım sağlamıştır. Ancak bu sınavın sonuçları henüz açıklanmamıştır. TEOG sonuçlarına yönelik herhangi bir açıklamada henüz yapılmamıştır. Fakat ülkemizde geliştirilen sistemler sayesinde artık ülke genelinde gerçekleştirilen sınavların açıklanma süresi çok uzun değildir. Yani TEOG sonuçlarının açıklanması da çok uzun sürmeyecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bir bildiri yayımlandığında öğrenciler e-okul sayfası üzerinden TEOG sonuçlarını rahatlıkla görebilir. TEOG sonuçları açıklandığı anda bu e-okul sayfası üzerinde 100 puan üzerinden değerlendirilen sonuçları öğrenciler bulabilir. Okullarda yapılan sınavların hemen ardından artık bu TEOG sonuçları da ikinci sınav sonuçları olarak bu platform üzerinde yer alacaktır. Öğrencilerin aynı şekilde e-okula giriş yapmalarının ardından TEOG sonuçlarına kolay bir şekilde ulaşacaklardır. Öğrenciler bu kadar pratik ve de kolay bir yolla TEOG sonuçları açıklandığından internet üzerinden bu bilgileri öğrenebilirler.