Gündem TERÖRE LANET

TERÖRE LANET

14.08.2008 - 02:49 | Son Güncellenme:

Erzincan’da şehit olan askerlerden Murat Atsen Bursa’da, Abdurraman Bolat Hatay’da, Adem Bilaloğlu İzmir’de törenle toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde terör örgütüne lanetler yağdırıldı

TERÖRE LANET

Şehit evlatlarını kol kola uğurladılar
Kemah’ta şehit düşen askerlerden er Adem Bilaloğlu (22) için memleketi İzmir’de düzenlenen cenaze törenine bin 500 kişi katıldı. Şehidin annesi Ayten Bilaloğlu ve babası İdris Bilaloğlu, tören boyunca kol kola girip birbirlerine destek olmaya çalıştı.  Törende bir grup da “Başbakan oğlunu askere gönder” sloganı attı.
Dün sabah şehidin cenazesi, tören öncesi, Bilaloğlu ailesinin oturduğu Çamdibi’ndeki eve getirildi. Burada toplananlar, ellerinde karanfillerle Bilaloğlu’nu uğurlarken, burada dua eden imam, ailenin isteği üzerine alkışlanmamasını istedi.
Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine de bakan Gönül’ün yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eski İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AKP İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İsmail Katmerci, Taha Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak ve yaklaşık 1500 kişi katıldı.Törenin ardından şehit er Bilaloğlu, Kadifekale Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. 
TURAÇ TOP, TAYLAN YILDIRIM, TURAN GÜLTEKİN İzmir DHA

Haberin Devamı

TERÖRE LANET

Bakana protesto, DTP’ye büyük öfke
Terör örgütü PKK’nın Erzincan Kemah’taki mayınlı tuzağında şehit olan 9 askerden er Murat Atsen, Bursa’da 6 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan bir grubun DTP il binasına yürümesine polis

TERÖRE LANET
engel olurken, törene katılan ve aileye taziyelerini ileten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik protestoyla karşılaştı.
Atsen’in ailesinin Ortabağlar mahallesindeki evine sabah saatlerinde ziyarete giden Çelik, baba Yılmaz Atsen’e başsağlığı diledi. Burada bulunanlardan Ahmet Öztürk ise Çelik’e tepki göstererek, “Yazıklar olsun size, yazıklar olsun! Hep bizim evlatlarımız ölüyor. Vaat ediyorsunuz, söz veriyorsunuz, tutmuyorsunuz” diye bağırdı. Çelik sessiz kalmayı tercih etti.
Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından  Murat Atsen, 15 yıl önce kaybettiği ve Hamitler Mezarlağı’nda yatan Aysel Atsen’in yanına defnedildi. 
NAİL KAHRAMAN, ERDOĞAN PAÇİN Bursa DHA

Haberin Devamı

TERÖRE LANET

4 bin nüfuslu beldede 5 bin kişilik tören
Kemah’ta şehit olan Jandarma Er Abdurrahman Bolat (23), Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı beldesinde toprağa verildi. Resmi kayıtlara göre 4 bin 18 nüfuslu olan beldedeki cenaze törenine, çevre beldelerden gelenlerle birlikte 5 binden fazla insan katıldı.
Dün öğle saatlerinde cenazenin baba ocağına getirilmesi sırasında, 3’ü kız 5 çocuklu Bolat ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Sıdıka Bolat baygınlık geçirdi..
Terörü protesto eden sloganlar ve tekbirler eşliğinde Mevlana Camii’ne götürülen Bolat için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Hatay milletvekilleri Sadullah Ergin, Fevzi Şanverdi, Abdulhadi Kahya, Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, İskenderun 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ve Hatay Vali Yardımcısı Ömer Bedreddin Sağsöz katıldı.
“Bir oğlum daha var. Gerekirse onu da gönderirim” diyen baba Bolat, Korgeneral Şen’in başsağlığı dilemesi sırasında kısa bir süre baygınlık geçirdi. Törende frekans karıştırıcı jammer cihazı kullanıldı. Bolat cenaze namazı sonrası beldedeki aile kabristanında toprağa verildi.
MEHMET EZER, KASIM NARCI Hatay DHA

Haberin Devamı

TERÖRE LANET