Gündem TGC Sedat Simavi Ödülleri açıklandı

TGC Sedat Simavi Ödülleri açıklandı

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl değer görülen gazeteci, karikatürist, edebiyat, spor ve bilim insanları belli oldu. Gazetecilik ödülüne bu yıl Çiğdem Toker layık görüldü.

TGC Sedat Simavi Ödülleri açıklandı

11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 42 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor.

Haberin Devamı

Bu yıl; “Gazetecilik ödülü” Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Kamu İhalelerinde Davet Yöntemi” başlıklı tematik yazıları nedeniyle Çiğdem Toker’e, “Radyo Ödülü” RS FM’den Yavuz Oğhan’a, “Televizyon Ödülü” ise Fox TV’den Emre İzkübarlas ve Ferhan Güler’e verildi. Belgesel dalında ise NTV’den Yağız Şenkal, “Güncel Dosya: Kadın Cinayetleri” adlı belgeseli nedeniyle ödüle layık görüldü.

Kanal D’ye övgü

“Televizyon Ödülü” Seçici Kurulu, ayrıca Emrullah Erdinç’i Kanal D Televizyonu’nda 3 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan “Avukata Karakolda ‘Dayak’ İddiası” adlı haberiyle övgüye değer buldu.

“Sosyal Bilimler Ödülü” Seçici Kurulu da “Kardeşini Doğurmak: Türkiye’de Ensest Gerçeği” adlı eseri ile Büşra Sanay’ı övgüye değer gördü.