Gündem TİHEK ‘Çin Modeli’ önerdi

TİHEK ‘Çin Modeli’ önerdi

20.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkan Yardımcısı Yılmaz Bölükbaşı, TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda yaşlıların deneyim ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini kaydetti. Toplumsal sorunların çözümünde “yaşlılardan” faydalanma önerisinde bulunan Bölükbaşı, Çin Modelini örnek gösterdi.

TİHEK ‘Çin Modeli’ önerdi

ÖNDER YILMAZ Ankara - Pekin yönetiminin “devrim karşıtı isyan” olarak nitelendirdiği Tiananmen Meydanı’ndan başlayıp ülke geneline yayılan hak ve özgürlük taleplerine ilişkin olayları hatırlatan Bölükbaşı, yönetimin gelişmeler üzerine sorunu kaynağında çözme anlayışıyla “Bu hususta bize en faydalı olacak kesim bu konularda akıl ve alın teriyle öne çıkmış ve yaşlı diye tanımlanan kişiler olacak. Önümüze bunları almalı, ortaya koyacakları önerileri dikkate almalı, bunlarla birlikte sorunun üstesinden gelmeliyiz” kararını aldığını aktardı.

Haberin Devamı

Bu karar doğrultusunda her mahalleye yönelik sosyal faaliyetler ortaya koyabilmek üzere yaşlıların ağırlıkta olduğu yapılar oluşturulduğunu anlatan Bölükbaşı, “Bu yapılara sorun üretebilecek her bir eve, her bir noktaya erişebilmek üzere çeşitli imkânlar tanınıyor ve her türlü destek veriliyor. Bu neticede bir kaynaşmayı ve Çin’de o tarihlerden başlamak üzere yüzde 17’leri bulan kalkınmayı sağlıyor” dedi.