Gündem TİP’ten iddialı liste

TİP’ten iddialı liste

10.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan ancak seçime kendi isim ve logosuyla katılma kararı alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adaylarını İstanbul’da düzenlenen programla tanıttı.

TİP’ten iddialı liste

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- TİP adaylar arasında, vergi uzmanı Ozan Bingöl, öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, Çorlu Tren Katliamı’nda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, İnsan hakları savunucusu, Gezi davası hükümlüsü avukat Can Atalay, gazeteci İrfan Değirmenci, gazeteci yazar Umur Talu, oyuncu Mehmet Aslantuğ gibi isimler yer aldı.

Haberin Devamı

TİP’ten iddialı liste

‘Hesaplaşma duygusu’

Meryem Göktepe adaylığıyla ilgili, “TİP’e katılama nedenlerimden biri hesaplaşma duygusunu en öne çıkmasıydı, bir diğeri de laiklik vurgusunun iyi işlenmesiydi. Emeğin, adaletin ve ötekilerin sesini en iyi şekilde temsil ettiğini düşündüğüm için TİP’e katıldım” dedi. Mısra Öz de şunları aktardı: “TİP’in mücadelesine, demokratik yaklaşımına ve hak arayışlarına fazlasıyla saygı duyup, kendilerine güveniyor ve inanıyorum. Sadece Çorlu ailelerinin değil, aynı zamanda toplumsal davaların, hak arayanların bugüne kadar hep yanlarında olduklarını gördüm. Kendime en yakın hissettiğim TİP ile yoluma devam etmeyi tercih ettim.”