Gündem TIR’lar hijyen kiti ve sobalarla doldu

TIR’lar hijyen kiti ve sobalarla doldu

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremzedelerin en çok ısıtıcı, elektrik, tuvalet ve hijyen kitlerine ihtiyaç duyduğu çağrısı üzerine Türkiye seferber oldu.

TIR’lar hijyen kiti ve sobalarla doldu

Vatandaşlar çamaşır makinesi ve hurdalardan soba üretirken, belediyeler hijyen kiti, liseler jeneratör, özel kurumlar ise seyyar tuvaletlerle doldurdukları TIR’ları afet bölgesine göndermeye başladı. Zonguldak Çaycuma’da esnaf bozuk çamaşır makinelerinin kazanlarını depremzedeler için sobaya çevirdi. Ankara’da Keçiören Belediyesi tarafından, bölgede olabilecek hastalıklara karşı N95 maske, dezenfektan ve kolonyadan oluşan hijyen kiti gönderildi.

Haberin Devamı

Jeneratör, priz

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından elektriğe olan ihtiyaç nedeniyle deprem bölgesine çok sayıda jeneratör yollandı. Iğdırlı maden mühendisi Yetiş Türkoğlu (49) “Çocuklar ışıksız kalmasın” diyerek ürettiği, 8 saat yanan akülü fenerleri deprem bölgesine ulaştırdı. Kahramanmaraş’ta “Sütçü baba” lakaplı depremzede Abdurrahman Altıntop, ineklerinden sağdığı sütü kaynatarak depremzedelere ve ekiplere ikram ediyor. Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde yazlık konut sahipleri, evlerinin kapılarını depremzedeler için açtı. Diyarbakır tren garında depremzedelere açılan vagonlar, bin 100 kişiye ev oldu. Kars’ta düvesini satıp depremzedelere 13 bin liralık bağış yapan Sarıgül Kaçan (70) bu kez de ördüğü yün çorapları deprem bölgesine yolladı.

Haberin Devamı

Tıbbi ihtiyaç listesi

 

TIR’lar hijyen kiti ve sobalarla doldu

Çocuklara moral verdi

Oyuncu Birce Akalay, depremzedeler için düzenlenen bağış kampanyasına destek olmak için Bodrum’daki koordinasyon merkezine gitti. Gönüllülerle yardım çalışması yürüten Akalay, çocuklarla sohbet etti. Deprem bölgesinde çektiği video nedeniyle eleştirilen Merve Boluğur ise bu kez evleri ziyaret ederek, depremzedelere moral vermeye çalıştı.

Kıvanç Tatlıtuğ’dan 950 bin TL

Depremden hemen sonra AHBAP Derneği’ne 200 bin TL bağış yapan Kıvanç Tatlıtuğ, desteğe devam ediyor. AHBAP Derneği için firmalarla pazarlık yapan oyuncu, önceki akşam yine bağışta bulundu. Tatlıtuğ, bu defa 950 bin TL yardım etti.

Yardım çağrısı

Porto Rikolu ünlü şarkıcı Ricky Martin, iki depremin ardından Türkiye ve Suriye’deki mağdur çocuklar için sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulundu.

Kaza geçirdi

Haluk Levent, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan şarkıcıya, boyunluk takıldı. Kurucusu olduğu AHBAP Derneği’yle çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen sanatçı, “Özür dilerim ama kemer takmamıştım. Kafamı iki kez tavana çarptım. Kaslarda biraz zedelenme var ama iyiyim” dedi.