Gündem TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 2019 TOKİ kura tarihi...

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 2019 TOKİ kura tarihi...

28.04.2019 - 12:46 | Son Güncellenme:

50 bin kişiye konut sahibi olma şansı tanıyacak TOKİ kuraları ile ilgili gözler kura çekimine çevrildi. 4 ayrı kategoride alınan başvurular sonrası en çok merak edilen TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusunun cevabı ile ilgili son durumu derledik...

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek 2019 TOKİ kura tarihi...

TOKİ kura çekilişi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 50 bin konut projesi kapsamında 67 ilde gerçekleştirilecek sosyal konutlar için başvurular 6 Mart tarihinde başlamıştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği TOKİ 50 bin konut projesinde başvurular 19 Nisan'da sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından gözler kuraların çekileceği tarihe çevrildi. 636 bin 787 başvurunun yapıldığı TOKİ 50 bin konut projesinde kuraların Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, , 50 bin yeni sosyal konut projesi ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı;

6-25 Mart tarihlerinde normal vatandaşlarımızın, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde emekli vatandaşlarımızın, 8-12 Nisan tarihlerinde en az yüzde 40 engelli vatandaşlarımızın, 15-19 Nisan tarihlerinde şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin taleplerini topladık. Çok kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacağız.

KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ, kura çekiliş tarihlerini ilerleyen günlerde vatandaşlarla paylaşacak.