Gündem “Tosuncuk” davasında mahkeme bilirkişi heyeti oluşturdu! Şirket varlıkları incelenecek

“Tosuncuk” davasında mahkeme bilirkişi heyeti oluşturdu! Şirket varlıkları incelenecek

02.03.2022 - 13:09 | Son Güncellenme:

Çiftlik Bank kurucusu, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın 3 ayrı dava kapsamında 83 bin 446 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Hakkında çıkan haberlerden sonra mağdurlara ses kaydı göndererek zararlarını yurt dışı varlıkları ile ödeyeceğini söylediğini belirten Mehmet Aydın, “Bu ses kayıtları incelensin” dedi. Mahkeme Mehmet Aydın’ın şirketlerinin el koyulduğu dönem ve şu anki borç, alacak ve menkul varlıklarının incelenmesi için bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

“Tosuncuk” davasında mahkeme bilirkişi heyeti oluşturdu Şirket varlıkları incelenecek

Damla GÜLER / milliyet.com.tr Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Cafer Çolak ve Cudi Cumhur Yurdakul ise duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada talebi sorulan tutuklu sanık Mehmet Aydın, sözleşmede mağdurlara sadece ana parayı ödeyeceğini taahhüt ettiğini söyleyerek, “Islak imzalı belgelerin adli emanetten alınarak incelenmesini talep ediyorum. Hakkımda haberler çıktıktan sonra mağdurlara ses kaydı göndererek zararları yurt dışındaki mal varlığımla ödeyeceğimi söyledim. Bu ses kayıtlarının da incelenmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

“Tosuncuk” davasında mahkeme bilirkişi heyeti oluşturdu Şirket varlıkları incelenecek

“MAĞDURLARA 300 BİN LİRA ÖDEME YAPTIM”

Yurt dışında 10 milyon dolarlık malvarlığı olduğunu söyleyen Aydın, “Papara üzerinden mağdurlara yaklaşık 300 milyon lira geri ödemede bulundum. Bunun da değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi. Mehmet Aydın’ın ardından talepte bulunan Fatih Aydın ise herhangi bir yetkisi olmadığını söyleyerek, “Bazı sanıklar hakkımda yalan beyanda bulunuyor” dedi.

ŞİRKET VARLIKLARI İNCELENECEK

Alınan beyanların ardından mahkeme Mehmet Aydın’ın şirketlerinin el koyulduğu ve şu anki dönem borç, alacak ve menkul varlıklarının incelenmesi için bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

“Tosuncuk” davasında mahkeme bilirkişi heyeti oluşturdu Şirket varlıkları incelenecek