Gündem Toygar Tezcan kimdir?

Toygar Tezcan kimdir?

07.03.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

Toygar Tezcan kimdir? Onur Akay bu kez genç müzisyen Toygar Tezcan'ın intiharını duyurdu. Tezcan'ın yaşadığı sıkıntılar sonucu hayatına son verdiği iddia edildi. İşte Toygar Tezcan kimdir sorusunun yanıtı...

Toygar Tezcan kimdir

Onur Akay, genç müzisyen Toygar Tezcan'ın intihar ettiğini Twitter adresinden duyurdu. Tezacan'ın ölümü ile ilgili iddiaları da paylaşan Akay, “Müzisyen arkadaşımız Toygar Tezcan'ı kaybettik. İddialar, kız arkadaşıyla yaşadığı sorunların depresyon boyutuna ulaşması ve bunu kaldıramayıp yüksek dozda ilaç içerek hayatına son verdiği yönünde. Polis araştırmasını sürdürüyor. Sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı. İşte Toygar Tezcan hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

TOYGAR TEZCAN KİMDİR?

Toygar Tezcan 27 Mart 1976’da İstanbulda dünyaya geldi. Toygar Tezcan Piyano Atölyesi’nin kurucusu ve yöneticisidir. Akademik kariyerinde Haliç Üniversitesi Konservatuarı’da piyano ve solfej dersleri vermiştir.

1982 Yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'na girip Necla Tiner'in öğrencisi olmuş, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı olarak adı değişen kuruma devam etmiş ve 1990 yılında Lise eğitimini Prof.Hülya Tarcan'la yapmak üzere Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na yatay geçiş yapmıştır. Çalışmalarına halen M.S.Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak adı değişen aynı kurumun bünyesinde devam etmektedir.

İlk konserini 11 yaşında veren Toygar Tezcan, 1987 yılından bu yana çeşitli oda müziği ve solo çalışmalarıyla sayısız etkinlikte görev almıştır.