Gündem Trabzon'da orman yangını! Ekipler müdahale etti

Trabzon'da orman yangını! Ekipler müdahale etti

26.11.2023 - 20:20 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Sürmene ilçesinde ormanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına müdahale eden 3 itfaiye eri dumandan etkilendi.

Trabzonda orman yangını Ekipler müdahale etti

Kentte etkili olan fırtına sonrası akşam saatlerinde Sürmene ilçesindeki Baştımar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangında alevler ormanlık alanı kapladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese itfaiye ekipleri, orman işçileri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Trabzonda orman yangını Ekipler müdahale etti

Ekipler alevlere müdahale ederken, yoğun dumandan etkilenen 3 itfaiye eri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin, yangına müdahalesi sürüyor.

YANGININ YAYILDIĞI BÖLGEDE EVLER BOŞALTILDI

Trabzon’un Sürmene ilçesinde ormanda çıkan ve etkili fırtına nedeniyle pek çok noktaya sıçrayan yangını söndürmek için itfaiye ve orman işçileri müdahalelerini sürdürüyor. İlçenin Yeniay ve Baştımar Mahallelerinde 17 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Buralardaki ahırlarda bulunan çok sayıda büyükbaş da güvenli bölgeye taşındı.

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Kentte 3 farklı bölgede örtü altı yangınlar çıktı. Ekiplerimiz teyakkuz durumunda yangına müdahale ediyor. Yangında 17 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Diğer illerden takviye ekipler de sahada. Yangınlara müdahale sırasına 3 arkadaşımız dumandan etkilendi. Hastanede tedavileri sürüyor. Genel sağlık durumları iyi. Birazdan yağış beklentimiz var. İnşallah yağışla birlikte çalışmalar kolaylaşıp, yangını tamamen söndürürüz" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonda orman yangını Ekipler müdahale etti

YAĞMURUN DA ETKİSİYLE YANGINLAR SÖNDÜRÜLDÜ

Trabzon’un Sürmene ilçesinde ormanda çıkan ve etkili fırtına nedeniyle pek çok noktaya sıçrayan yangınlar, itfaiye ve orman işçilerinin müdahaleleri ile bölgede etkili olan yağışın da etkisiyle kontrol altına alındı.