Gündem Trakya’da yollar kapandı, okullar tatil edildi

Trakya’da yollar kapandı, okullar tatil edildi

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balkanlar’dan gelen kar yağışı yüzünden Trakya’da 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Tekirdağ Malkara ve Edirne’nin Keşan ilçesinde okullar dün tatil edildi. Saray, Şarköy, Hayrabolu, Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi

Trakya’da yollar kapandı, okullar tatil edildi

Türkiye yeni yılla birlikte Balkanlar’dan gelen kar, yağmur, fırtına ve soğuk havaya teslim oldu.

Haberin Devamı

- Trakya’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 50’ye yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde okullar dün tatil edildi. Saray, Şarköy, Hayrabolu, Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Edirne’de bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken Keşan’da da kar nedeniyle okullar dün tatil edildi. Çamlıca köyünde yapılacak ‘Bocuk Gecesi’ de kar yüzünden ertelendi.

Kırklareli’de 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı’nda kar kalınlığı 15, Kofçaz ilçesinde 20, Demirköy’de 30 santimetreye ulaştı. Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye kadar düşerken, kar yağışının bugün de devam edeceği belirtildi. Diğer illerdeki durum ise şöyle:

Haberin Devamı

Seferler iptal

- Çanakkale’nin yüksek kesimlerinde önceki akşam başlayan kar yağışı, dün kent merkezinde de etkili oldu. Bazı feribot seferleri iptal edildi. Kuzey Ege ve Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara’daki adalara feribot seferleri bugün yapılmayacak.

- Kar yağışı nedeniyle Bursa-İzmir yolunda ulaşım durma noktasına geldi. Nilüfer ilçesinde trafik kazaları yaşandı. Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde de bazı köy yolları kapandı.

- Kocaeli İzmit’te sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

- Bolu Dağı’nın Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolu geçişinde dün sabah etkili olan sağanak ve sis daha sonra yerini kar yağışına bıraktı. Bölgede Karayolları görevlileri kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Polis her iki yolda ring halinde sürücüleri yakın takibe alarak, kar lastiği ve aşırı hız uyarısında bulundu.

- Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde, rahatsızlanan ve kardan dolayı hastaneye götürülemeyen 7 aylık hamile Hatice Göğüs (22), sağlık ekiplerince paletli ambulansla evinden alınarak Andıran Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada müdahalesi yapılan Hatice Göğüs, tedavisinin ardından taburcu edildi. Göğüs ile bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

- Van’ın Bahçesaray ilçesinde yolu kardan kapanan mahallede mahsur kalan 70 yaşındaki şeker ve tansiyon hastası Zerin Şeker, belediye ekiplerinin 7 saatlik çalışmasıyla kurtarılarak, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

- Mersin’in Erdemli ilçesinde Toros Dağları’nın eteklerinde şiddetli kar yağışı nedeniyle araçlarıyla mahsur kalan sekiz kişi belediye ekiplerince kurtarıldı.