Gündem TSK helikopteriyle taşındı

TSK helikopteriyle taşındı

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şirvan Yahşi, 19 yaşındaydı. Üniversite sınavıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çan Meslek Yüksek Okulu İş Güvenliği Bölümü’ne girmeye hak kazandı.

TSK helikopteriyle taşındı

İstanbul’da ailesiyle oturan Şirvan, kayıt yaptırmak için 17 Eylül’de Çanakkale, Çan’a gitti. Kaydını yaptıran Şirvan ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil, dönüş yolunda kaza yaptı. Kazada, Şirvan ağır yaralandı. Çan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ardından da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedaviye alınan Şirvan’ın bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Güven ve Ayten Yahşi çifti, kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Haberin Devamı

4 kişinin umudu

Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, İstanbul ve Bursa’daki organ nakil merkezleriyle temasa geçti. Önceki gün sabaha karşı Çanakkale’ye giden ekip, Şirvan’ın kalp, karaciğer ve 2 böbreğini aldı. Kalp, İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi’ne, karaciğer Şişli Florence Nightingale Hastanesi’ne, böbrekler de Gaziosmanpaşa 100. Yıl Üniversite Hastanesi ile Bursa Uludağ Hastanesi’ne götürüldü. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ufuk Tali, acılı aileye başsağlığı dileyerek, “Yahşi Ailesi’nin bu acılı süreçte göstermiş oldukları duyarlılığın herkese örnek teşkil etmesini diliyorum. Şirvan Yahşi hayata veda ederken organları dört kişiye umut olacak” dedi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görevlendirilen bir helikopter ile Çanakkale’den İstanbul’a organ taşındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Günay da 6 kişiyi yaşatacak

İstanbul’dan Samsun’a gezmeye giderken, 16 Eylül’de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Günay Dağaşan’ın, tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü aile, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin olumlu yanıtının ardından gerekli yerlere bilgi verilerek Dağaşan’ın organlarının alınması için harekete geçildi. Anne Seda Buldan, “Bence herkes bunu yapmalı. Sonuçta sizin çocuğunuzun kalbiyle belki bir çocuğun kalbi atacak” dedi. Günay’ın kalbi İzmir’e, karaciğeri İstanbul’a, 2 böbrek ve korneaları Samsun’da organ nakli bekleyen 6 hastaya yaşam umudu olacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın görevlendirdiği CN-235 tipi uçak, Günay’ın kalbini Samsun’dan alarak İzmir’e götürdü.