Gündem Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30.08.2022 - 12:47 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yurt genelinde etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ilk olarak Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından, Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törene geçildi. Buradaki törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti milletvekilleri Harun Karacan, Emine Nur Günay, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Vali Erol Ayyıldız, Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, askeri araca binerek halkın bayramını kutladı. Askeri bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Hava Pilot Binbaşı Ersavaş Özbek, "Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos zaferi, tarihin her döneminde hür yaşamış olan yüce Türk ulusunun, Ulu Önder'inin etrafında kenetlendiği, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesidir" dedi.

Atatürk Bulvarı'ndaki kutlamalar, şiirlerin okunması, İl Jandarma Komutanlığı komando birliklerinin tüfekli gösterisi ile halk oyunu gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi. 

Haberin Devamı

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

ANTALYA

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ile Kemal Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Başsavcı Zafer Koç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve birçok kamu kurum ve kuruluş yöneticisiyle askeri erkan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve çok sayıda katıldı.

Törende Vali Yazıcı ve Başkan Böcek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Resmi programın ardından CHP, İYİ Parti ve birçok sivil toplum örgütü adına anıta çelenk bırakıldı. Vali Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Antalya Valiliği'nde tebrikleri kabul törenine katıldı. Ardından tören, Cumhuriyet Caddesi'nde devam etti. Yazıcı ve Böcek, askeri araçla tören alanındakilerin bayramını kutladı.

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende Binbaşı Uğur Arabacı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 100'üncü yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanının yaşandığını söyledi. Kutlamalar kapsamında askeri birlikler ve araçları, emniyet personeli ve araçlarıyla diğer güvenlik ve kolluk güçlerine ait personel ve araçlarından oluşan geçit töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

ADANA

Adana'da Uğur Mumcu Meydanı’ndaki törene Vali Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6’ıncı Kolordu Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Atatürk Parkı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk konuldu. Burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine dair konuşmayı Garnizon Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Aykut Arslan yaptı. Katılımcılar, 30 Ağustos şiirlerinin okunmasından sonra halk oyunları grubunun gösterisini seyretti. Daha sonra '30 Ağustos 2022 Büyük Zaferin Yüzüncü Yılı' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Kutlamalar, askerlerin ve askeri araçların geçit töreniyle sona erdi.

Haberin Devamı

MERSİN'DE COŞKULU KUTLAMA

Mersin'deki kutlamalar ise sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Etkinlik, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Kültür Merkezi'nde kamu görevlileri ve vatandaşların tebriklerini kabul etmesiyle sürdü. Tebriklerin ardından tekrar Cumhuriyet Alanı'na geçen Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer, askeri araç üzerinde tören alanındaki vatandaşların ve protokolün bayramını kutladı. Konuşmanın ardından jandarma komando birliği ve halk oyunları ekibi gösteri sunarken, tören resmi geçidin tamamlanmasıyla sona erdi.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki kutlamalarda ise Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende, Vali Rahmi Doğan şeref defterini imzaladı. Vali Rahmi Doğan daha sonra, valilik makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Çetin ile beraber tebrikleri kabul etti. Tören, Antakya ilçesindeki Gündüz Caddesi’nde düzenlenen geçit töreni ile son buldu.

Haberin Devamı

OSMANİYE'DE YOĞUN İLGİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Osmaniye'de ise Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene; Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından, Vali Erdinç Yılmaz tarafından Şeref Defteri imzalandı. Daha sonra Devlet Bahçeli Bulvarı'nda yapılan törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Askeri birlikler ve zırhlı araçların geçişleri ilgiyle izlendi. Tören, muharip gaziler, jandarma araçları, mehter takımı ve motosikletli gurupların geçişi ile tamamlandı.

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

ARTVİN

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Vali Doruk daha sonra makamında beraberindeki AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Ertunç Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Demirhan Elçin valilik makamında kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul etti.

Devam eden kutlamalar kapsamında Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Piyade Üsteğmen Teğmen Ramazan Özkaya yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 30 Ağustos konulu şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören öğrenciler, offroad spor kulübü, motosiklet kulübü üyeleri ile askeri tören kıtasının geçişiyle sona erdi.

SİİRT

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Siirt Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun valilik çelengini Atatürk büstüne sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından eski valilik önünde tören alanına geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Tören askeri geçitle sona erdi.

Törene Siirt Milletvekili Osman Ören, Garnizon Komutan Vekili Muhabere Yarbay Hüseyin Altınışık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Çetiner, Vali Yardımcısı Fatih Kurt, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

ERZİNCAN

Kutlama programı Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Erzincan Belediyesi’nin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonara Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi üzerindeki kutlama törenine geçildi.

Düzenlenen törende Erzincan Valisi Mehmet Makas, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, törendeki polis, asker ve vatandaşları üstü açık arabadan selamladılar. Gerçekleştirilen selamlama merasimiyle birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın yapılmasının ardından gaziler, askeri araçlar, kamu kurum ve kuruluş araçları ile mehteran takımı protokolü selamladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Düzenlenen törene il protokolünün yanı sıra kamu kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.