Gündem Tunceli'de dağıtılan kömür torbalarından toprak çıktı

Tunceli'de dağıtılan kömür torbalarından toprak çıktı

01.12.2008 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Tuncelide dağıtılan kömür torbalarından toprak çıktı

TUNCELİ'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dargelirli ailelere dağıtılan ücretsiz kömür torbalarının bir bölümünden toprak çıktı.
Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma v eDayanışma Vakfı, dar gelirli ailelere kömür yardımını sürdürürken, hafta sonunda Cumhuriyet ve Sivas Şahitleri Caddesi'nde dağıtılan 25'er kiloluk torbaların bazılarından toprak karışımı kömür çıktığı görüldü. TIR'larla getirilen kömürler ailelere dağıtılırken araçtan atılmaları sırasında bazı torbalar patladı. Patlayan torbalardaki kömürleri toplamak isteyen dar gelirliler içinden toprak karışımı görünce şaşırdı. Dar gelirliler, toprakları ayırdıktan sonra kalan kömürleri taplayarak evlerine götürmek zorunda kaldı. Kömür yardımının içinden toprak çıkan dar gelirliler, yetkililerin kömür torbalarını kontrol etmesini istedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, kendilerine de şikayetlerin geldiğini belirterek, “Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Bize kapalı torbalarda gelen kömürleri dağıtıyoruz. Ancak yine gerekli yerlere durumu bildireceğiz. Kasıtlı bir durum olduğunu düşünmüyoruz” dedi. Tunceli Valiliği kömür yardımın ilişkin yaptığı açıklamada, il genelinde belirlen ailelerin her birine 500'er kilo almak üzere toplam 750 ton kömür yardımı yapılacağını açıkladı.

)