Gündem Türk futbolunun acı kaybı! Sakıp Özberk denizde boğularak can verdi

Türk futbolunun acı kaybı! Sakıp Özberk denizde boğularak can verdi

16.08.2023 - 09:45 | Son Güncellenme:

Eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk, Hatay'da girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

Türk futbolunun acı kaybı Sakıp Özberk denizde boğularak can verdi

78 yaşındaki Sakıp Özberk, Hatay'ın Arsuz ilçesindeki yazlığının yakınında denize girdi. Özberk’in gözden kaybolduğunu gören çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Haberin Devamı

Olay yerine deniz polisi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan Özberk, yapılan müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Ölüm nedeninin belirlenmesi için Özberk'in cenazesi Arsuz Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

TAZİYE MESAJLARI

* Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Sakıp Özberk'in vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımlandı. Mesajda, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, eski futbolcu ve teknik direktör Mehmet Sakıp Özberk'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Sakıp Özberk'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

* Yukatel Adana Demirspor'dan da Özberk için taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, 'Kulübümüze hem teknik direktör hem de futbolcu olarak hizmet etmiş, Türk futbolunun değerli isimlerinden Mehmet Sakıp Özberk'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileriz.' ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

* MKE Ankaragücü kulübünden yapılan açıklamada da 'Eski teknik direktör ve futbolcumuz Sakıp Özberk'in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz.' ifadeleri kullanıldı.

* Altay Spor Kulübü de taziye mesajında, 'Kulübümüzde 1997-1998 yılları arasında teknik direktörlük görevini üstlenen Mehmet Sakıp Özberk'in vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Sakıp Özberk'e Allah'tan rahmet, başta Özberk ailesi olmak üzere, sevenlerine, camiamıza ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.' denildi.

* Bursaspor da Özberk'in vefat haberinin ardından taziye mesajı yayınladı. Paylaşılan mesajda, 'Eski teknik direktörlerimizden Sakıp Özberk’in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.' denildi.

* Denizlispor'dan yapılan açıklamada ise, 'Bir dönem kulübümüzde teknik direktör olarak görev yapan Sakıp Özberk'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.' ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

* Yılport Samsunspor'dan yapılan taziye paylaşımında, 'Kulübümüz eski teknik direktörlerinden Sakıp Özberk’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileriz.' denildi.

* TÜMOSAN Konyaspor da Özberk için taziyelerini iletti. Kulübün sosyal medya hesbaından yapılan paylaşımında, 'Konyaspor'umuzun eski teknik direktörlerinden Sakıp Özberk’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

* Çaykur Rizespor'dan yapılan paylaşımda ise, 'Türk futbolunun değerli isimlerinden, eski teknik direktörümüz Sakıp Özberk’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.' denildi.

Haberin Devamı

OYNADIĞI VE ÇALIŞTIRDIĞI KULÜPLER

* Futbolcu olarak

Reyhanlıspor

MKE Ankaragücü

Adana Demirspor 

Gaziantepspor

* Teknik direktör olarak

Gaziantepspor

Adana Demirspor

Zeytinburnu

Altay

Bursaspor

Siirtspor

Denizlispor

Samsunspor

Diyarbakırspor

Konyaspor

MKE Ankaragücü

Çaykur Rizespor kulüplerinde görev yapmıştı.