Gündem Türk Kanser Derneği’nden Epigenetik Kongresi’ne destek

Türk Kanser Derneği’nden Epigenetik Kongresi’ne destek

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2. Uluslararası Epigenetik Kongresi, Nutrigenetik ve Epigenetik Derneği tarafından Doç. Dr. Gülsen Meral’in başkanlığında 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Türk Kanser Derneği’nden Epigenetik Kongresi’ne destek

Kongre, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Osmanlı Arşivi Külliyesi’nde yapılacak. Kongreye destek veren Türk Kanser Derneği’nden yapılan açıklamada, “Türk Kanser Derneği olarak, erken teşhisin hayati önemine vurgu yapmaktayız ve bu amaçla genlerimizin potansiyel yatkınlıklarını anlayarak hastalıklara karşı önlem alabilme fırsatını sunan epigenetik alanındaki çalışmaları desteklemekteyiz” denildi.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman’ın yapacağı kongrede; kronik hastalıklarda bireye özel tedavi yaklaşımlarının genetik, epigenetik, nutrigenetik, mikrobiota ve farmakogenetik gibi alanlardaki bilimsel araştırmalar ve gelişmelerin ele alınması hedefleniyor.

Uzmanlar katılacak

Moderatörlüğünü Merve Ulusoy Bilginer’in üstlendiği kongrede Emeritus Prof. Mustafa Camgöz, Prof. Kenneth White ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Sibel Aslan gibi uzmanlar konuşmacı olarak yer alacak. Kongreye, Revna Demirören gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de destek veriyor.

Kongrenin detaylarına https://epigenetikkongresi23.org adresinden ulaşılabilir.

Yazarlar