Gündem Türk ortağı İstanbul’a çağırmış

Türk ortağı İstanbul’a çağırmış

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan ve geçen hafta Sarıyer, Zekeriyaköy’de bir otel odasına yapılan baskınla yakalanan Avustralyalı uyuşturucu çetesi “Comancheros’un (Yüce lider) lakaplı elebaşı Duax Ngakuru, sınır dışı edilecek.

Türk ortağı İstanbul’a çağırmış

FERİT ZENGİN İstanbul - İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz hafta Interpol ve Avustralya polisinden gelen bilgilerle, bir süredir Türkiye’de bulunan Ngakuru’nun Zekeriyaköy’de kaldığı otele gece yarısı baskın düzenleyerek gözaltına alındı.

Ngakuru’nun kendisi gibi arananlar listesinde bulunan Türk ortağı Hakan Ayık tarafından “güvenli bölge” olduğu belirtilerek İstanbul’a çağrıldığı öğrenildi. Ngakuru ve Hakan Ayık’ın 2010’da Avustralya’dan birlikte kaçtıkları, 12 yıldır aranan ikilinin bir süredir Türkiye’de olduğu ve uyuşturucu trafiğini buradan yönettikleri belirlendi. 

Uyuşturucu dünyasının en büyük anlaşmalarından bazılarını yapmakla suçlanan ve yıllık 100 milyon dolarlık bir uyuşturucu trafiğini yönettiği ileri sürülen Yeni Zelenda doğumlu Ngakuru’nun Göç İdaresi ekipleri tarafından Kütahya üzerinden Avustralya’ya sınır dışı edileceği de öğrenildi.