Gündem Turkcell Genel Müdürü ve Kürşat Tüzmen boğazı yüzerek geçecek

Turkcell Genel Müdürü ve Kürşat Tüzmen boğazı yüzerek geçecek

06.07.2010 - 13:53 | Son Güncellenme:

.

Turkcell Genel Müdürü ve Kürşat Tüzmen boğazı yüzerek geçecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından bu yana her yaz gerçekleştirilen ve Turkcell’in sponsor olduğu "Boğaziçi Yüzme Yarışları"nın 22.sine Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen de katılacak.18 Temmuz Pazar günü Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayacak yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek. 750 yüzücü ve 250 kano ve kürekçinin yarışacağı yarışa 200’e yakın yabancının da katılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Yarışla ilgili ayrıntılı bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısı Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta’nın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Anadolu yakasında Kanlıca vapur iskelesinden saat 10.00’da başlayacak yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erecek. Toplantıda verilen bilgiye göre, yaşı, sağlığı, bedensel ve zihinsel durumu, yüzme kabiliyeti uygun olan herkesin aday olabildiği yarışlara, yapılan elemeler sonrası 750’si yüzücü, 250’si kürek ve kanocu olmak üzere, toplam bin yarışçı katılıyor. Ortalama 6,5 km. uzunluğundaki parkuru yüzme süresi en fazla 2 saat ile sınırlı tutulacak. TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, kıtalararası yüzme yarışına katılacak kişi sayısı itibariyle rekor bir sayı beklendiğini belirterek "Bu yönüyle Guinness Rekorlar Kitabına girmek için başvuruda bulunacağız. Yarış günü bir Guinness yetkilisi de orada olacak" dedi.

Haberin Devamı

-"YÜZME YARIŞLARI DÜNYAYA AÇILIM KAPISI OLMALI"-

Turkcell Plaza VIP Cafe’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, sağlıklı bir gelecek nesil için spora yatırıma büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Futbol ve basketbolun yanında, yüzme gibi tenis gibi bireysel sporlara da destek veriyoruz. Boğaziçi Yüzme Yarışları, gerek spor gerekse kültürel açıdan çok önemli bir organizasyon. Boğaziçi Yarışları’na ilginin her geçen sene daha da artacağına inancımız tam. Bu organizasyon, İstanbul’un dünyaya açılan kapısı olmalı ve tüm dünyada takip edilir hale gelmeli. Bu açıdan, böylesine önemli bir etkinlikte bulunuyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ise, Boğaziçi Yüzme Yarışları’nın Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün değil. Bu açıdan İstanbul çok özel bir öneme sahip. Bu nedenle Boğaziçi Yarışları’nı tüm dünyaya tanıtmalıyız. İlk sene 68 olan katılımcı sayısı, artık başvuruların başladığı ilk gün binlerce oluyor. Bu bizim için çok sevindirici" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

-İLK ÜÇE KITALARARASI YÜZÜCÜ SERTİFİKASI-

Yüzme, kano ve kürek olarak 3 ayrı kategoride yapılacak yarışların ortalama 50 dakika sürmesi bekleniyor. Kürek yarışları 10.00’da, kano yarışları 10.20’de, yüzme yarışları ise 10.30’da başlayacak. Yarış sonrası, yarışı bitiren her sporcuya "kıtalararası yüzücü" sertifikası verilecek. Yarışmalarda her kategori ve sınıfta ilk üç derecedeki sporculara madalya, yüzmede ise genel klasmanda ilk üç dereceye kupa verileceği bildirildi.