Gündem ‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu

‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu

15.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Valiliği tarafından ‘Türkiye Aşkına-Geride Kalanlar’ belgeseli hazırlandı. Belgeselde, 2016 yılından itibaren görüntülerin yer alırken o gecenin tanıklarının anlatımlarına da yer verildi.

‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu

Türk halkının bağımsızlığına yönelik yapılan saldırıda kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk bombalara karşı yürürken tankın altına yatarak göğsünü siper etti. O gün bir milletin vatanına, demokrasisine, hak ve özgürlüklerine sahip çıktığı, adeta bir kahramanlık destanı yazdığı gün olarak kayıtlara geçti.  O destanı Türkiye aşkından asla vazgeçmeyen ve gerisini hiç düşünmeyen milyonlarca koca yürek yazdı. İşte o destanda vatanı için gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin, kahraman gazilerin ve geride kalanların birbirinden farklı hikâyeleri, ‘Türkiye Aşkına Geride Kalanlar’ adıyla belgesel oldu.

Haberin Devamı

‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu

6 yıllık çalışmanın ürünü

Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak adını yazdıran 15 Temmuz hain darbe girişimini tüm gerçekçiliği ile gözler önüne seren belgeselde birbirinden çarpıcı röportajlar dikkat çekiyor. Belgeselde, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Facetime bağlantısı kuran Gazeteci Hande Fırat’ın yanı sıra, birçok şehit ailesi ve gaziler ile röportajlar yer alıyor.  Yönetmenliğini Mesut Gengeç’in yaptığı ve 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan belgesel, 45 dakikalık duygu dolu görsel bir arşiv niteliği de taşıyor.

‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu

‘Türkiye aşkı’ belgesel oldu