Gündem Türkiye çocuklarına ağlıyor

Türkiye çocuklarına ağlıyor

09.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eylül ve Leyla’dan sonra Hatay’da kaybolan 6 yaşındaki Ufuk ile Bitlis’te kaybolan 2 yaşındaki Yusuf’un da cansız bedenlerine ulaşıldı

Türkiye çocuklarına ağlıyor

Ankara Polatlı’da Eylül Yağlıkara’nın (8), Ağrı’da Leyla Aydemir’in (4) kaybolduktan sonra ölü bulunmalarının ardından iki acı haber de Hatay ve Bitlis’ten geldi. Hatay’ın Hassa ilçesinde Amanos Dağları eteklerinde 8 gün önce kaybolan, konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk Tatar ölü bulundu. Kaybolduğu noktadan 4 kilometre uzaklıktaki arazide korucular tarafından bulunan ve 2 gün önce hayatını kaybettiği belirlenen çocuğun ölüm nedeni otopsinin ardından netleşecek. Tarım işçisi Muhammet Tatar’ın ikiz çocuklarından biri olan Ufuk, ailesiyle 1 Temmuz’da kırsal Arpalıuşağı Mahallesi’nde yaşayan akrabalarını ziyarete gitti. Ufuk, aynı gün zihinsel engelli amcası Mehmet Tatar’la (34) eve 100 metre uzaklıkta bulunan dağ eteğindeki kaynaktan su almaya gittiği sırada kayboldu. Arama çalışmlarına 139 personel katıldı.

Haberin Devamı

Kaçırılma iddiası

Baba Muhammet Tatar’ın tefecileri borçları nedeniyle kaçırılmış olabileceği konuşulan küçük Ufuk’u bulmak için çevredeki yerleşim alanlarını da çembere alarak arayan ekipler herhangi bir ize ulaşamadı.

Her yere bakıldı

Dağ eteğinden Arpalıuşağı’na doğru hilal oluşturan ekipler, bir ize ulaşamayınca çevredeki mahalleleri de didik didik etti. Her taşın altına, her ağaç dibine bakan ekipler, çalışmalarını bu kez çocuğun kaybolduğu noktanın tepelik kuzeydoğu yönüne kaydırdı.

Çalışmalar bu yönde sürerken, acı haber dün öğlen geldi. Aramalara destek veren güvenlik korucuları, Arpalıuşağı’na
4 kilometre uzaklıkta mahallenin kuzeydoğusuna düşen Yoluklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çocuk cesedi buldu. İhbarla bölgeye gelen jandarma komandolar ile AFAD ve sağlık ekipleri yaptıkları incelemede cansız bedenin Ufuk Tatar’a ait olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Tepe aşmış

Ufuk Tatar’ın su kaynağından yolunu kaybettiği, tepelik alanı aştığı tahmin edilirken, ekiplerin yaptığı incelemede Ufuk’un 2 gün önce öldüğü belirlendi. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, cesedin, Amanos Dağları kırsalının sert ve dik kayalık bir noktasında bulunduğu belirtildi.

Türkiye çocuklarına ağlıyor
Küçük bedeni dere yatağında ölü bulundu

Bitlis’in Ahlat ilçesi Yuvadamı köyünde, önceki gün evin önünde oynarken kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz, dün evinden bir kilometre uzaklıktaki dere yatağında ölü bulundu. Yuvadamı köyünde yaşayan Marangoz ailesinin en küçük çocuğu Sami Yusuf, önceki sabah evlerinin önünde oyun oynadığı sırada kayboldu. Tarladan dönen annesi, oğlunu evin önünde göremeyince yakınlarına haber verdi. Tüm aramalara rağmen çocuğu bulamayan ailenin ihbarı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ile AFAD ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. Kadavra köpeklerinin de desteğiyle 24 saat süren çalışmalar sonucunda eve bir kilometre uzaklıktaki dere yatağında Yusuf’un cesedine ulaşıldı. Sami Yusuf’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ahlat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. ÖZCAN ÇİRİŞ DHA

Yazarlar