Gündem Türkiye, Gazze için yasta

Türkiye, Gazze için yasta

20.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’de hastane bombalamasının ardından Türkiye’de üç günlük yas ilan edilip bayraklar yarıya indirildi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de yas kararına uyup ABD bayrağını yarıya indirdi.

Türkiye, Gazze için yasta

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonrasında Türkiye’de üç günlük milli yas ilan edildi. Yas kararının ardından eğlence programları iptal edildi, ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi. 

Haberin Devamı

ABD de uydu 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde de ABD bayrağı yarıya indirildi 

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından ABD bayrağının yarıya indirildiği bir fotoğrafla yapılan paylaşımda, “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği olarak elim bir şekilde yaşamını yitiren masum insanların yasını Türk halkı ve tüm dünya ile birlikte tutuyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

ABD Büyükelçiliği önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Adana Konsolosluğu’nun geçici olarak kapatıldığını duyurmuştu. 

Türkiye, Gazze için yasta

İsrail’e protesto Filistin’e destek

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Diş Hekimleri Odası tarafından Sakarya Caddesi’nde Filistin’e destek açıklaması yapıldı. Yaklaşık 200 kişilik grup “İsrail, Filistin’den defol”, “katil İsrail”, “yaşasın halkların kardeşliği”, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları attı. 

Haberin Devamı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. İsrail ve ABD'yi lanetleyen grup "Cenk, cihat, şehadet", "Mehmetçik Gazze'ye" diye slogan attı. 

Şişli'de yüzlerce taksici konvoy oluşturarak İsrail'i protesto etti. Taksiciler, Türk ve Filistin Bayrakları ile kornalar eşliğinde Taksim'e gitti. 

Üniversitelilerden 5 saat sessiz protesto

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden sekiz öğrenci, kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesinde sessiz eylem yaparak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Cadde üzerinde hareketsiz ve sessiz şekilde bekleyen öğrenciler, kendileriyle konuşmak isteyenlere de cevap vermedi. Öğrenciler eylemleri sırasında, ellerinde, üzerinde Uyuma insanlık, Gazze'de bebekler ölüyor yazılı dövizler tuttu. Vatandaşlar, eylem yapan gençleri şaşkınlıkla izledi. Üniversiteli gençler, beş saatin sonunda eylemlerini sonlandırdı.  

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulucami önünde toplanan grup, ellerinde dövizlerle Gazze’ye saldırılarını protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada İsrail mallarının boykot edilmesi, İsrail büyükelçisi ve diplomatik temsilcilerinin kovulması istendi. 

Bingöl'de aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de olduğu kalabalık grup Merkez Hacı Hıdır Camisi önünde toplanarak tekbirler ve sloganlar eşliğinde Genç Caddesi'ne kadar yürüdü.