Gündem TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

16.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerin cenazeleri törenle memleketlerine uğurlanırken, her birinin evinde ayrı bir dram yaşandığı ortaya çıktı. Acı haber sadece şehit yakınlarını değil, tüm Türkiye’yi yasa boğdu

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

iyarbakır Silvan’da PKK’lılarca şehit edilen 13 askerin cenazeleri, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen hüzünlü törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
Diyarbakır’daki törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve bazı şehitlerin yakınları katıldı. Şehitlerden 5’i binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.
6 AYLIK DAMLA YETİM KALDI: Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu’nun (26) cenazesi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı. Aksu’nun cenazesi Terzibaba Camii önüne getirilince yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Şükran Aksu, oğluyla vedalaşırken 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, şehidin yakınlarını teselli etti. 3 bin kişinin katıldığı törende “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganları atıldı. Aksu Terzibaba Şehitliği’nde toprağa verilirken 6 aylık Damla’yı ardında bıraktı.
BAKAN DA AĞLADI: Er Barış Çiçekdağı’nın cenazesi memleketi Gaziantep’te Ulu Camii’ye getirildi. 2 bin kişinin katıldığı törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit annesi Havva Çiçekdağı’na sarılarak teselli etmeye çalıştı. Ancak kendisi de gözyaşlarını tutamadı. Kalabalık sık sık “Kahrolsun PKK” sloganları attı. Çiçekdağı’nın cenazesi Yeşilkent Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ZILGIT ÇEKİP KARŞILADILAR: Er Ethem Okkay’ın (22) cenazesi Şanlıurfa Olukyanı Köyü’nde son yolculuğuna uğurlarndı. Bu sırada kadınlar zılgıt çekip gözyaşı döktü. Törende anne Halime Okkay’ı bir kadın jandarma astsubay teselli etmeye çalıştı.
O KURŞUN KENDİLERİNİ BULUR: Piyade Komando Çavuş Ufuk Başarı’nın (27) cenazesi Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne bağlı Başköy Beldesi’ne toprağa verildi. Törende baba İsa Başarı, “Yavrum, kuzum kurban olurum sana” derken, kız kardeşleri de “Ağlamayacağız. Bu şerefsizleri güldürmeyeceğiz” diye konuştu. yaşandı. 5 bin kişinin katıldığı Ak Cami önündeki törende oğlunun tabutuna sarılan anne Sıdıka Başarı ise “Sana uzanan eller kırılsın. İnşallah attıkları kurşun bir gün kendilerini bulur” diyerek gözyaşı döktü. Anne Başarı, bir kadın askerin üniformasındaki oğlunun fotoğrafını öperek “Vatan sağ olsun” dedi.
KÜRTÇE AĞITLARLA: Er Vefa Çelik (20), Ağrı’da son yolculuğa uğurlandı. Hüsna-Numan Çelik çiftinin 8 çocuğundan biri olan Çelik’in tabutu ilk olarak 100. Yıl Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Çelik’in cenazesini burada ailesi ve yakınları Kürtçe ağıtlarla karşıladı. Güçlükle ayakta durabilen anne ve baba uzun süre oğullarının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Çelik’in cenazesi Yavuz Camii’nde kılınan namazın ardından kent merkezindeki Kara Şehitlerinin bulunduğu mezarlığa defnedildi.

Haberin Devamı

YARALI ASKERLER
Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon-Araklı)
Erdem Yıldız (Kars-Arpaçay)
J.Uzm.Çvş. Abdulvahap Turan (Adıyaman)
J.Uzm.Çvş. Ahmet Önder (Afyonkarahisar)
J.Uzm.Onb. Aşkın Özel (Karaman/Burdur)
J.Komd.Er. Ahmet Eroğlu (Tokat)
J.Komd.Er. Faruk Kılıç (Şanlıurfa).

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Mustafa Güney babalık sevinci yaşayacaktı.

ADANA İKİ EVLADINI KAYBETTİ
‘Abi bizler de canımızı vereceğiz’ dedi, şehit oldu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney ile Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım’ın memleketi Adana’da ev ve iş yerleri bayraklarla donatıldı. Ayrıca, şehir içi taşımacılık yapan dolmuş sürücülerinin de araçlarına Türk bayrakları astı. Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.
Diyarbakır Silvan’da şehit edilen 13 askerden biri olan, Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli beldesinden olan ve Temmuz 2010’da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzeyin ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaşmıştı. Güney, Güzey’in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve “Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar” müziği eşliğinde hazırladğı klibe duygularını da şöyle yazmıştı:
“Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağ olsun. Allah sabır versin.”
Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi. Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi. Güney’in şehit olduğu haberi, baba ocağına ateş olup düştü. Yaklaşık 20 gün önce kalp ameliyatı olan annesi Dudu Güney için evin önünde acil servis ekipleri beklerken, şehidin kardeşleri taziyeleri kabul etti. Şehidin ağabeyi Reşit Güney, ailenin en küçük çocuğu olan Mustafa’ nın eşinin hamile olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Gökhan Yıldırım’ın annesi Yıldız Yıldırım “Yiğidim niye acele ettin”
diye ağladı.

Haberin Devamı

1 Ağustos’ta Edirne’de göreve başlayacaktı
Adana’nın ikinci şehidi Gökhan Yıldırım’ın (25) baba evinde de büyük üzüntü yaşanıyor. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi’nde oturan Gökhan Yıldırımın babası Yaşar Yıldırım, oğlunun 25 Temmuz tarihinde izine geleceğini ve 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne’de göreve başlamaya hazırlandığını anlattı. Acılı baba, “En son geçen hafta telefonla görüştük. ‘25 Temmuzda izine gelir, 15-20 gün memlekette kaldıktan sonra Edirne ye giderim’ demişti. Onu bekliyorduk. Sabah namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun.”
Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yıldız Yıldırım da “Komşular sizi delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni” diye ağıtlar yaktı. Bekar olon Yıldırım’ın 2 si kız 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Diyarbakır’daki törende askerler de ağladı.

Haberin Devamı


‘Bir şafaktım bir takvim yaprağında’ demişti
Şehit askerlerden Jandarma Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun, Bursa İnegöl’de yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Aykut Delimehmetoğlu’nun, şehit düştüğü gün, sabah ailesini arayıp göreve gideceğini söyleyerek dua etmelerini istedi. Oğluyla görüştükten sonra çalıştığı mobilya atölyesine giden ve içinin daraldığını söyleyen Beytullah Delimehmetoğlu saldırı haberini duyunca “Allahım acaba benim yavrum da şehitlerin arasında mı?” diyerek hemen oğlunun birliğini aradı. Birliğindeki arkadaşlarının Aykut’un yaralı olduğunu söylemeleri üzerine Beytullah Delimehmetoğlu, koşarak İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Ancak kendisine burada da bir şey söylenmedi ve acı haber gece gelen yetkililer tarafından verildi.
Aykut Delimehmetoğlu bir sosyal paylaşım sitesinde 29 Mayıs’ta “Bir şafaktım, askerin duvarında, bir takvim yaprağında. Geri kalan, umut rakamları oldum” diye yazmıştı.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Necmettin Torun’un annesi teröristlere lanet okudu.

Haberin Devamı

‘Yüreğimiz yandı başkası yanmasın’
Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun’un, Samsun’un Alaçam ilçesi bağlı Yoğunpelit köyünde oturan ailesi acı haberle yasa boğuldu. 6 aylık asker olan Torun’un babası 44 yaşındaki Şükrü Torun, 3 gün önce oğluyla telefonda konuştuğunu belirterek, “Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarının yanmasın. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Operasyona gideceklerini söyleyip ’Hakkınızı helal edin’ dedi. Ama bunu hiç düşünmemiştim” dedi. Anne 42 yaşındaki Satu Tosun da “Oğlum beni yaktın” diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü. Annenin feryadı çevredekileri de ağlattı.

Uzman olarak kalmak istedi
Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker’in Giresun’un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesindeki ailesi, terhisine 25 gün kalan oğllarına kavuşmayı beklerken, şehit düştüğü haberiyle yıkıldı. Gözyaşına boğulan anne Medine Eker, “Oğlum, ben seni teröristlerin eline mi bıraktım? Allahım teröristleri kahret, cehennem ateşlerinde yak” diyerek ağıtlar yaktı. Baba Sadık, kardeşleri Çiçek, Emrullah ve Melahat da şehit askerin ardından gözyaşı döktü.
Askerde sınava girip uzman olarak birliğinde kalmak isteyen, ancak ailesi tarafından ikna edilerek bu isteğinden vazgeçirildiği öğrenilen şehit Emrah Eker’in, internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan mesajı da dikkat çekti. Eker’in şehit olmadan kısa süre önce profiline yazdığı mesaj şöyle:
“Doğudaki askerin batıdaki askere seslenişi; Sen beklersin çarşı izni. Ben beklerim operasyon tarihi. Sen çarşıda, Eda, Seda peşinde, ben dağlarda, kanasçı Leyla peşinde. Sen kan gördün mü bayılan, ben yaralı arkadaşımı sırtımda taşıyan...
Burası şafak 90 deyip de nöbetten düşenlerin yeri değil. Şafak doğan güneş deyip de şehit düşenlerin yeri. Burası doğu, teröristlerin yuvası. Burada hata bir kere yapılır, kanla canla ödenir.”

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Eşinin ailesiyle barışmaya gidecekti
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu’nun memleketi Erzincan’da ev ve iş yerleri bayraklarla donatıldı, bazı vatandaşlar da hainlerin saldırısını protesto için yakalarına siyah kurdele taktı. Fahrettin Aksu, eşi Hacer ile 2 yıl önce internette tanışıp kaçarak evlenmişti. Çiftin bu evlilikten 6 aylık Damla adını verdikleri bir kızları oldu. Şehit Onbaşı Aksu’nun, eşinin ailesiyle barışmak için 15 gün sonra Hatay’a gitmeye hazırlandığı öğrenildi.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Fahrettin Aksu kaçarak evlendiği eşinin ailesiyle barışmaya gidecekti.

Babadan sitem: Askeri davar gibi sürmeleri hata
27 yaşındaki Piyade Komando Çavuş Ufuk Başarı’nın Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesindeki ailesine acı haberi, Akşehir Garnizon Komutanlığı’ndan bir heyet, saat 01.00 sıralarında verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan 2’si kız 3 çocuk babası 62 yaşındaki çiftçi İsa Başarı, güçlükle ayakta dururken, eşi 57 yaşındaki Sıdıka Başarı sinir krizi geçirdi.
Oğluyla telefonla bir gün önce konuştuklarını belirten İsa Başarı, şunları söyledi: “Benim tek mesajım komutanlara. Oğlumla bir gün önce telefonla konuştuğumda birliğine yeni geldiklerini karakola yapılan roketatarlı saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı, 15 teröristinde kameralarla tek tek sayılıp kayıt edildiğini söyledi. Ne yazık ki, bunun üzerine tüm askerleri davar sürer gibi kırdırmanın sebebi başındaki komutanlardır..”
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat 2’nci sınıf öğrencisi Ufuk Başarı’nın kayıt dondurup askere gittiği belirtildi.

Gaziantep çifte acıyla yandı
Gaziantepli olan Komando Çavuş Mehmet Kaz ile Komando Er Barış Çiçekdağı’nın evlerine ateş düştü. Terhisine 35 gün kala şehit düşen Mehmet Kaz, 45 gün önce izinli olarak Nizip ilçesine ne gelmiş ve yakınlarıyla 15 gün geçirmişti. 4 aylık asker Barış Çiçekdağı’nın babası Halil Çiçekdağı da “Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Kader, ne diyeyim? Ciğerim yandı” dedi.
Sağlık görevlilerinin eşliğinde acı haberi alan şehit annesi Havva ve babası Halil Çiçekdağı gözyaşlarına boğulurken, yakınları da 75 inci Yıl Mahallesi’ndeki şehit evine akın etti. Barış Çiçekdağı’nın Facebook sayfasına koyduğu videodaki “Tek tek sorulacak bu hesaplar aziz şehitlerimiz için/Günahsız yavrulara kıydınız söyleyin niçin?” sözleri, okuyanların yüreğini yaktı.

Hollanda’da öğrendi
Nizip nüfusuna kayıtlı olan ve babası Doğan Kaz’ın TIR şoförlüğü yapması nedeniyle İstanbul da yaşayan 21 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kazın terhisine 35 gün kalmıştı. 45 gün önce izinli olarak dedesi Mehmet Kazın yaşadığı Nizip’in Fevzi Paşa Mahallesi’nde yakınlarıyla 15 gün geçiren şehit Mehmet Kaz, askere gitmeden ailesine maddi destek için marangoz yanında çalışıyordu.
3 kız kardeşin ağabeyi olan Mehmet Kazın şehit olduğu haberini Hollanda’da alan baba Doğan Kaz, çalıştığı firma tarafından uçakla Türkiye ye gönderildi.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Barış Çiçekdağı’nın cenaze törenine katılan Bakan Fatma Şahin de göz yaşlarını tutamadı.

Babası, kanser olan kardeşiyle Ankara’daydı
13 şehitten 20 yaşındaki Jandarma er Vefa Çelik’in Ağrı’daki evinde, acı haberle birlikte ateş düştü. Ağrı’nın 100’üncü Yıl Mahallesinde oturan Hüsna-Numan Çelik in 8 çocuğundan biri olan Vefa Çelik, dört ay önce vatani görevini yapmak için uğurlanmıştı. Acı haber aileye Askerlik şubesi Başkanlığı tarafından bildirildi. Oğlu Vefa’nın şehit olduğu haberini alan anne Hüsna Çelik, fenalaştı ve kendisene sağlık ekipleri müdahale etti.
Kocası Numan Çelik in kanser olan kızının tedavisi için Ankara’da bulunduğunu belirten Hüsna Çelik, evlerinin önünde bekletilen ambulansa alındı ve sakinleştirici verildi.

Ailesi acı haberi gurbette ekmek peşinde aldı
Şanlıurfalı 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Ethem Okkay’ın acı haberini, İzmir in Menemen İlçesi ne mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen anne ve ağabeyi yıktı. Çocukken babası Fevzi Okkay’ı kaybeden şehit Ethem Okkay’ın ağabeyi Hasan Okkay ve annesi Halime Okkay ile birlikte yaşadığı Şanlıurfa’dan, dün mevsimlik işçi olarak domates tarlasında çalışmak üzere İzmir’e geldikleri ortaya çıktı. Şehit Ethem Okkay’ın Şanlıurfa Eyyüpkent Mahallesi’ndeki evinde de Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehit erin ablası İslim Kaya, Kürtçe “Sana kurban olayım kardeşim” diye ağıt yaktı.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Ethem Okkay’ın cenaze töreninde yakınlarının ağıtları herkesi ağlattı.

‘Bizi yakan yansın’
Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Yörgüç köyü nde oturan annesi Nevin ve babası Ahmet Kaplan, oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Acı haberi saat 04.00’da askeri yetkililerden alan anne Nevin ve baba Ahmet Kaplan, baygınlık geçirdi. Aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberinin alınmasının ardından ailesinin iki katlı köy evinin balkonuna dev Türk bayrağı asıldı. Oğlunun şehit olduğu içine doğduğunu söyleyen acılı anne Kaplan, “Oğlum ile iki gün önce konuştum ve ‘Kaybolanları aramaya gideceğiz’ dedi. Dikkat edin oğlum kendinize, birbirinizden ayrılmayın dedim. Ancak birlikte vuruldular. Biz yandık, onlar da yansın” diye gözyaşı döktü.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Komutanın gözyaşları
Er Gökhan Kaplan’ın cenazesi Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Tören mangasının komutanı Türk bayrağına sarılı şehidin tabutunu görünce duygularına
hakim olamayıp gözyaşlarını tutamadı.

Yazarlar