Gündem Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu!

Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu!

29.10.2022 - 22:09 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99'uncu yılı dolayısı ile düzenlenen gösteriler tüm Türkiye çapında renkli gösterilere sahne oldu.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99'uncu yılı dolayısı ile düzenlenen gösteriler tüm Türkiye çapında renkli gösterilere sahne oldu

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı’nda gondol ve teknelerle fener alayı düzenledi. Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden gelen binlerce kişi alayın gelişini çalınan marşlar eşliğinde eğlenerek bekledi. Fener alayı Köprübaşı mevkisinden başlarken, çay kıyısında bekleyenler ellerinde bayraklarla fener alayının geçişini izleyip, bu anları cep telefonlarına kaydetti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fener alayı gondolundan halkın bayramını kutlarken, gondol ve teknelerden yakılan meşaleler renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

 

KÖPRÜDE ŞELALE GÖSTERİSİ

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu, ışıklandırma ve mapping gösterileri ile doyasıya yaşandı. Tarihi mekanlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Türkiye Yüzyılı” temasıyla 3 boyutlu video mapping gösterileri gerçekleştirilirken, İstanbul Boğazı’nda drone ve havai fişek gösterileri izleyenleri etkiledi. Öte yandan İstanbul Boğazı ve Galata Kulesi’nde yapılan lazer şovlarını da vatandaşlar beğeni ile izledi. Gösteriler kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ise şelale gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı

TOKAT

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile düzenlenen fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Tokat Belediyesi bandosu eşliğinde vatandaşlar ellerinde meşalelerle yürüdü. Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda yapılan yürüyüş tarihi Hıdırlık Köprüsü'nde son buldu. Tarihi köprü üzerinden yapılan havai fişek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar cep telefonu kamerası ile gecenin karanlığını aydınlatan görüntüleri kaydetti. Ellerinde Türk bayrakları ile kutlamalara katılan ikiz kardeş Yavuz ve Fatih Can, birlikte bayram heyecanı yaşadıklarını söyledi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise kentte 7'den 70'e vatandaşların katılımı ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandığını söyledi.

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

KUŞADASI

Kuşadası'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Bir gün öncesinde Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama etkinlikleri, sabah ilçe kaymakamlık binasında gerçekleştirilen tebrik töreniyle devam etti. Kaymakamlıktaki kabulden sonra Özer Türk Stadı'nda resmi geçit töreni yapıldı.

Haberin Devamı

ISPARTA

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin 99. yıl dönümü kutlamaları Isparta Valiliği tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Isparta Belediyesi önünden bando takımı eşliğinde başlayan fener alayı Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı üzerinden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında sona erdi. Fener alayına Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fener alayının ardından kutlamalar, Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Şehir Turu ile devam etti.

KIRKLARELİ

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kırklareli’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce kişi metrelerce bayrak açtı. Marşlar eşliğinde sokaklarda yürüyen vatandaşlar bayramı büyük coşkuyla kutladı. Yürüyüş öncesi Halk eğitim Merkezi'nde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde Vali Birol Ekici ve eşi Filiz Ekici kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini karşılayarak bayramlarını kutladı. Törende konuşan Vali Birol Ekici katılımcılara teşekkür ederek Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılını kutladı.

Haberin Devamı

YALOVA

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyetin 99’uncu yıl dönümü Çınarcık’ta coşkuyla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı fener alayı yürüyüşü belediye önünden başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve fenerler taşıyan vatandaşlar, köyiçi, Coşkun ve Vali Akı caddeleri güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada da marşlar söyleyen Çınarcıklılar Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de Cumhuriyet’in 99’uncu dönümü kutlamaları gece de devam etti. Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen fener alayı saat 19.00’da başladı. Yürüyüşe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu


Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk posterleri, meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz', ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları atıp, İzmir Marşı’nı söyleyerek, kordon boyuna ulaştı. Yürüyüş, Truva Atı önündeki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sona erdi.

DATÇA

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Datça'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi Datça Şenkaya kavşağında toplanılmasıyla başladı. Askeri birliklerin meşaleleri yakmasıyla öğrencilerin bando eşliğinde marşlar eşliğinde başlayan fener alayında yol boyunca halkın sevgi gösterileri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na ulaşıldı. Konuşmaların ardından gerçekleşen Cumhuriyet Konseri ise vatandaşların coşkusunu ikiye katladı.

KADIKÖY

Türkiyede Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yılını Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutladı. Yürüyüşte Türk bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet tırı ve kortejin geçişi caddenin farklı noktalarına kurulan dev ekranlardan da canlı olarak izlendi. Suadiye Işıklar'da 19.00'da başlayan yürüyüş Caddebostan İskele Sokak'ta son buldu.