Gündem TUSKON davasında sanıktan kripto savunması: Modern çalışıyoruz

TUSKON davasında sanıktan kripto savunması: Modern çalışıyoruz

28.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral, İstanbul Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve işadamı Faruk Güllü’nün de arasında bulunduğu 86 sanıklı TUSKON davasına dün de devam edildi.

TUSKON davasında sanıktan kripto savunması: Modern çalışıyoruz

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan salonda görülen duruşmaya mahkeme başkanı Ali Öztürk ile sanıklar arasında geçen ilginç diyaloglar damga vurdu.
Başkan Öztürk, telefon konuşmalarında muhatabına, “Facetime varmı, Coco var mı?” sorusunu soran sanık Levent Dursun Akın’a, “Niye kriptolu haberleşme aracını kullanma ihtiyacı duydun” sorusunu sordu. Sanık bu soruyu, “Modern çalışıyoruz” sözleri ile yanıtladı.
‘Allah yardım eder’
Öztürk’ün Yenikapı mitingine katıldığını söyleyen Akın’a, “Fotoğraf çekip Facebook’tan paylaştın mı?” sorusunu ise sanık, “Ben sevmiyorum böyle şeyleri” sözleri ile yanıtladı.
Öztürk, sorgusu için kürsüye gelen tutuklu sanık Metin Hanay’a da “Sen sabahtan beri çok dua ediyorsun. Burada Allah doğru söyleyene yardım eder” sözleri ile uyarıda bulundu.