Gündem Üç ilde Adnan Oktar operasyonu: 15 gözaltı

Üç ilde Adnan Oktar operasyonu: 15 gözaltı

28.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli üç ilde dün Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Üç ilde Adnan Oktar operasyonu: 15 gözaltı

FERİT ZENGİN (HABER MERKEZİ) - Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul, İzmir ve Samsun’da dün sabaha karşı İstanbul Mali polisi tarafından yapılan operasyon İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleşti. Temmuz 2018’de 176 adamıyla tacizden tecavüze, örgüt kurmadan casusluğa kadar 30 ayrı suçlamayla gözaltına alınıp cezaevine konan Oktar ve 13 adamına 8 bin 658’er yıl ağır hapis cezası verilmişti. Yürütülen takip ve izleme çalışmalarında Oktar ve örgütünün güncel bir yapılanma sürecine girdiği ve cezaevindeki lider ve yöneticilerinden alınan talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri belirlenince savcılık kararıyla yeni bir soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Avukatlarla talimat

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca başlatılan soruşturmada örgütün dışarıda bulunan mensup ve avukatlarını yakın takibe alan polis, örgüt elebaşının talimatlarının avukat yapılanmasında yer alan şüpheliler tarafından dışardaki örgüt üyelerine iletildiği, dışarıdaki örgüt üyelerinin ise lojistik, hukuk, finans, dijital kanatlardan oluşan bir görev dağılımı üzerinden faaliyet yürüttüğü, dijital kanadın kontrolündeki sahte sosyal medya hesapları üzerinden, sistematik olarak örgütsel propaganda ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Din manipülasyonu

Bir yıldır yürütülen yakın takipte, örgüt mensubu şahıslarca yapılan örgütsel paylaşımlarda, örgütün mağdurları ile örgütle mücadele eden polis, savcı ve hakim gibi kamu görevlilerini karalamaya yönelik faaliyetlerin yanı sıra, 81 gün önce 11 ilde yaşanan büyük deprem felaketinin örgüt lideri Adnan Oktar’a yönelik yapılan operasyonlar sebebiyle yaşandığına ilişkin dini duyguların manipülasyonuna dayalı söylem ve propaganda faaliyetleri yapıldığı belirlendi. Aynı zamanda örgüte lojistik destek sağlayıp, siyasi ve adli makamlarda örgüt lehine çeşitli kulis girişimlerinde bulundukları belirlenen 23 örgüt mensubunu tespit eden polis, dün sabah harekete geçti. Eş zamanlı operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, dört şüphelinin yurt dışında, bir şüpheli ismin ise cezaevinde olduğu belirlendi.