Gündem Üç yıldır yanıtsız kalan soru: Gülistan Doku nerede?

Üç yıldır yanıtsız kalan soru: Gülistan Doku nerede?

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üç yıl önce Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbeti hâlâ belli değil. Genç kızın annesi Bedriye Doku, ‘Gülistan nerede? sorusunun cevabını yetkililerden bekliyoruz ama cevabı yok. Kızıma ne olduğunu bilmiyorum. Bir mezar taşını bile bize fazla gördüler’ diyerek, kızının bulunmasını bir kez daha istedi.

Üç yıldır yanıtsız kalan soru: Gülistan Doku nerede

Çiğdem Yılmaz - Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) akıbeti tam 3 yıldır belirsiz. Kaldığı yurttan 5 Ocak 2020’de çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Doku’nun ailesi o günden bu yana kızlarından gelecek haberi bekliyor.

Haberin Devamı

Ailenin kayıp ihbarıyla başlayan soruşturmada tüm şüpheler, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok’un (23) üzerinde. Ancak Abarok, ifadesi alınıp serbest kaldıktan hemen sonra Tunceli’yi terk etti. Aramalar devam ederken Gülistan’ın en son görüldüğü yer Dinar Köprüsü olduğu için genç kadınının intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Ancak Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki aramalardan da sonuç alınamadı. Genç kızın ailesi tam 3 yıldır kızlarının bulunması için her gün “Gülistan Doku Nerede” diye soruyor. Aile kızlarının akıbetini öğretmek için önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Fakat aradan geçen 3 yıla karşın Gülistan’a dair hiçbir emareye ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Üç yıldır yanıtsız kalan soru: Gülistan Doku nerede

‘Bir mezar taşım yok’

Gülistan Doku’nun kayboluşunun 3’üncü yılında Milliyet’e konuşan anne Bedriye Doku (58), kızı olmadan geçen 3 yılı anlattı:

Tam 3 yıldır biz kızımdan bir haber gelir diye bekliyoruz. 3 yıldır, ‘Gülistan nerede?’ sorusunun cevabını yetkililerden bekliyoruz ama sorunun cevabı yok. Kendi kendime artık, ‘Gülistan, ya buhar oldu ya da kuş oldu uçtu’ diyorum. Benim mezarına gidip ağlayacağım bir mezar taşım bile yok. Kızıma ne olduğunu bilmiyorum. Bir mezar taşını bize fazla gördüler. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum; ‘3 yıldır tüm aile perişan haldeyiz. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Bize, Gülistan’ı bulun.

‘Dosya sürüncemede’

Ailenin avukatı Ali Çimen de şunları söyledi:

“Dosya sürüncemede bırakılmış durumda. 3 yıldır şüphelinin, materyalleri üzerinde bir inceleme yapılmış değil. Defalarca inceleme yapılması için talebimizi yeniledik ancak değişen bir şey yok. Değerlendirmeye de alınmıyor. Geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde etkili bir soruşturma yapılmadı. Taleplerimiz dikkate alınmıyor. Şüpheli şahıs için de defalarca tutuklama talep ettik ancak bu talebimiz de yerine getirilmedi. Sadece ısrarlı taleplerimiz sonucu gözaltına alınıp ifadesine başvurulduktan sonra adli kontrol uygulandı. Adli kontrole de itiraz ettik. Çünkü ortada akıbeti belli olmayan bir insan var ve bu durumda bu şüphelinin tutuklanması makul. Tutuklu yargılanması için nedenlerimizi de sıralamamıza rağmen kabul edilmedi. Dosyada 3 yıldır bir arpa boyu yol dahi alınamadı.”