Gündem Ukraynalı çocuklar için yardım çağrısı

Ukraynalı çocuklar için yardım çağrısı

23.04.2022 - 07:06 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde büyük coşkuyla kutlanıyor. Her yıl binlerce çocuğun katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan kutlamalar, dünden itibaren başladı.

Ukraynalı çocuklar için yardım çağrısı

Çocuklar için illerde çok sayıda renkli program düzenlenirken, özellikle vali ve belediye başkanı koltuklarına oturan "küçük başkanlar" açıklamalarında gündeme dair birçok konuya değindi. "Küçük başkanlar" Rusya-Ukrayna savaşından, sokak hayvanları için barınaklara ve kentlere daha çok yeşil alan ayrılmasına kadar birçok konuda talimat vererek, yetkililere taleplerini ilettiler. Küçük başkanların konuştuğu konular arasında kadına ve çocuğa şiddetin son bulması da vardı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Kars'ın Ölçülü köyündeki Şehit Turgay Salgar İlkokulu'nda kütüphane açılışı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koltuğunu 4’üncü sınıf öğrencileri Ramazan Eren Akay ve Ebrar Kamalı’ya devretti. Öğrenciler Başkan Şahin’den daha yeşil bir Gaziantep istedi ve konuşmalarında kadına, çocuğa yönelik şiddetin son bulmasını diledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in koltuğuna oturan Palandöken Alparslan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Sümeyye Nur Tandırıcı, Ukraynalı çocuklar için yardım çağrısında bulundu. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona ermesini isteyen Tandırıcı, "Çocuklar mutlu olursa tüm dünya mutlu olur” dedi.