Gündem Ünlüler ne umdu ne buldu?

Ünlüler ne umdu ne buldu?

01.04.2024 - 05:15 | Son Güncellenme:

Her seçim demokratik bir yarış... Kazanmak da var kaybetmek de... 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin popüler isimlerinden de kazananlar ve kaybedenler oldu. Sonuçlar, tümüyle halkın tercihini yansıttı.

Ünlüler ne umdu ne buldu

 

Türkiye’de her seçimde olduğu gibi 31 Mart 2024 seçimlerinde de bazı ünlü isimler aday olarak yer aldı. Ama demokratik bir yarışa girmenin bir sonucu olarak da kimisi kazandı, kimisi ise kaybetti. “Behzat Ç.” adlı diziyle Türkiye’nin tanıdığı bir isim olan tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu (54) Ankara’nın Etimesgut ilçesinde CHP’nin adayı olarak girdiği belediye başkanlığı seçimini kazandı. Beşikçioğlu’nun yüzde 56’dan fazla oy aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Zan’ın hayal kırıklığı

Datça’da bağımsız belediye başkan adayı olarak yüzde 7.5 civarında oy alan ünlü televizyoncu Mesut Yar seçilemedi. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olan ve seçilemeyen ünlü dağcı - AKUT kurucusu Nasuh Mahruki’nin oy oranı da yüzde 12.5 civarındaydı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde TİP’ten belediye başkan adayı olan spiker İrfan Değirmenci de yüzde 6 civarında oy oranıyla kaybedenler arasında yer aldı. Hatay’da TİP’ten belediye başkan adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan da yüzde 2 civarında oy alarak seçimi kaybetti.

Maçoğlu’nun Kadıköy performansı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Türkiye Komünist Partisi’nden belediye başkanı adayı olan Fatih Maçoğlu yüzde 8.5’tan fazla oy aldı. Seçimi kazanamadı tabii ama Kadıköylü olmadığı halde aldığı oy oranıyla dikkat çekici bir performans gösterdi. Maçoğlu daha önce kamuoyunda Tunceli’nin “komünist” belediye başkanı olarak tanınıyordu.

Haberin Devamı

Ünlüler ne umdu ne buldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde İYİ Parti’den aday olan şarkıcı Hakan Peker yüzde 3.6 civarında oy alabildi.

Siyasilerin sandıklarından kim çıktı?

- Cumhurbaşkanı Recep

Tayyip Erdoğan: 274 oy kullanıldı. Murat Kurum’a 131, Ekrem İmamoğlu’na 120 oy çıktı.

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 289 oy kullanıldı. CHP Adayı Ferdi Zeyrek 197 oy, Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün 42 oy aldı.

- Cumhur İttifakı Ankara Adayı Turgut Altınok: 264 oy kullanıldı. CHP adayı Mansur Yavaş 136 oy, AK Parti adayı Turgut Altınok 98 oy aldı.

- CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş: 279 oy kullanıldı. Yavaş’a 236 oy, Altınok 28 oy çıktı.

- CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu: 266 oy kullanıldı. Kurum 126 oy, İmamoğlu 114 oy aldı.

- CHP İzmir Adayı Cemil Tugay: 273 oy kullanıldı. Cemil Tugay 134 oy, AK Parti Adayı Hamza Dağ 83 oy aldı.

- Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum: 276 oy kullandı. Kurum’a 142, İmamoğlu’na 98 oy çıktı.

- CHP Antalya Adayı Muhittin Böcek: Böcek 113 oy, AK Parti adayı Hakan Tütüncü 84 oy aldı.

- Cumhur İttifakı İzmir Adayı Hamza Dağ: 249 oy kullanıldı. Dağ’a 146 oy, Cemil Tugay’a 63 oy çıktı.