Gündem Vali Gül gençlerle bir araya geldi

Vali Gül gençlerle bir araya geldi

14.06.2023 - 15:27 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Davut Gül '1000 Enstrüman 1000 Umut' isimli 2. Gençlik Orkestrası programında gençlerle bir araya geldi.

Vali Gül gençlerle bir araya geldi

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gönüllü Hizmet Vakfı'nın organize ettiği '1000 Enstrüman 1000 Umut' isimli 2. Gençlik Orkestrası programında İstanbul Valisi Davut Gül Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Salonu'nda, gençlerle bir araya geldi. Programa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'da katıldı.

Haberin Devamı

"HER ÖĞRENCİMİZİN BİR ENSTRÜMAN ÇALMASINI ÖNEMSİYORUZ"

Program konuşan Vali Gül, " Her öğrencimizin mutlaka bir enstrüman çalmasını önemsiyoruz. Her öğrencimizi bir spor dalında lisans çıkarmasını önemsiyoruz ve her öğrencimizin gün düzenli çalışmasını önemsiyoruz. İnşallah hep birlikte önümüzdeki dönemde buralar gerçekleşir. Ben bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Gül gençlerle bir araya geldi

"ÇALIŞMA 2019 YILINDA BAŞLADI"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Bugün '1000 enstrüman 1000 umut' projesinin aslında çok güzel bir gurur günündeyiz. Çalışma 2019 yılında başladı. Hayırseverimiz İnal Bey'in okul çalışmaları esnasında tamamen bir başka boyut üzerinde de çalışma fikri doğdu. Bu fikirde bugün işte sizlerin de şahitlik ettiğiniz öğrencilerimizin müzikle, enstrümanla buluşmalarını temin eden farklı bir projeydi. Biliyorsunuz eğitim aslında başlı başına kendisi umuttur, daha yaşanılacak bir toplum çok daha güzel bir gelecek. Ve Türkiye'nin yüzyılına çok yakışacak bir gençliğin gelişmesi için de geleceğin inşası için de eğitim vazgeçilmez bir umuttur. Bu bağlamda öğrencilerimizin çok yönlü yetişmelerine, yarınlarına en zorunlu bir şekilde hazırlanmalarına da katkı sağlayacak bir yoldur. Eğitim toplumları dönüştürmekte ve geliştirmekte en nitelikli bir yolsa, o yolu disiplinler arası yaklaşımlarla çok boyutlu, çok farklı etkinliklerle zenginleştirmek gerekiyor. İşte bugün de öğrencilerimiz müzikle, eğitim öğretimlerini taçlandıracak çok güzel bir çalışmaya katıldılar" dedi. Programın sonunda, organizasyonun finansörü Gençlik Hizmet Vakfı Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu İstanbul Valisi Davut Gül'e hediyesini takdim etti.