Gündem Van’da tören yapılmadı...

Van’da tören yapılmadı...

21.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hain saldırıda ehit düşen 24 askerin cenazeleri, Van’da otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, gruplar halinde memleketlerine gönderildi

Van’da tören yapılmadı...

Şehit askerler için Van’da tören düzenlenmedi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan önceki gün akşam saatlerinden itibaren helikopterlerle Van’a getirilen, burada da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Asker Hastanesi morglarına alınan 24 şehidin otopsileri gece geç saatlerde tamamlandı.

ŞEHİTLER VE İLLER
Şehit düşen askerler ve toprağa verilecekleri iler şöyle açıklandı:
Üsteğmen Murat Bek (Yozgat), Asteğmen Bilal Özcan (İstanbul), Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer (Konya), Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum), Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop), Uzman Çavuş Reşit Ercan (Elazığ), Çavuş İdris Çam (Kahramanmaraş), Çavuş Birol Elmas (Adapazarı), Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray), Er Süleyman Kalkan (Isparta), Er Mehmet Çetin (Aydın), Er Koray Özel (Adana), Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli), Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul), Er Soner Ateşsaçan (Artvin), Er Mesut Cengiz (Hatay), Er Fikret Özel (Samsun), Er Hüseyin Gürdal (Kocaeli), Er Fevzi Kazak (Gaziantep), Er Yunus Yılmaz (Ankara), Er Mehmet Ağgedik (Elazığ), Onbaşı Murat Kazanç (Erzurum), Er Ramazan Akın (Ağrı), Er Ahmet Tuncel (Bitlis). Dün şehit askerlerden 14’ü toprağa verildi. Ankara dışındaki cenaze törenleri şöyle:
SÜLEYMAN KALKAN (Isparta/Yalvaç): 21 yaşındaki jandarma er Süleyman Kalkan’ın cenazesi yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.
MESUT CENGİZ (İskenderun): Piyade Onbaşı Mesut Cengiz’in cenazesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı törenle Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde toprağa verildi. Törenden sonra 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı tabutta Türk Bayrağı’nın şehit babası Ahmet Cengiz’e teslim etti.
FEVZİ KAZAK (Gaziantep): 20 yaşındaki Piyade Er Fevzi Kazak’ın cenazesi 10 bin kişinin katıldığı törende gözyaşlarıyla uğurlandı. Kocaeli’de asker olan diğer oğlu Cuma Kazak’a sarılan anne Fatma Kazak, “Seni böyle mi karşılayacaktım yavrum?” diye gözyaşı döktü.
MEHMET AĞGEDİK (Elazığ): 21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik memleketi Elazığ’da düzenlenen ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze töreninde öfkeli kalabalık BDP il binası saldırmak istedi. Polis, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açıp, tazyikli su ve gözyaşartıcı gaz kullandı.
YAVUZ ÇOBAN (Aksaray): 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, cenazesi, memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit babası Ekrem Çoban, saldırının olduğu günün akşamı oğluyla telefonla görüştüğünü ve Kurban Bayramı’na izne gelmek için uçak bileti istediğini belirterek, “Uçak bileti gönderecektim, cenazesi geldi” dedi.
İDRİS ÇAM (Kahramanmaraş): İdris Çam’ın cenazesi Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngele beldesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı ve Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Poyraz ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Defin sırasında babası Ali Çam ve annesi Ümmühan Çam ile kardeşleri güçlükle ayakta durdu. 11 kardeş olan şehidin kız kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
MURAT BEK (Yozgat): 26 askerden Jandarma Üsteğmen Murat Bek, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Söğütlüyayla köyünde toprağa verildi. Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk ile Ak Parti, MHP ve CHP milletvekilleri de katıldı. 26 yaşında şehit düşen Üsteğmen Murat Bek’in cenaze töreninde, eşi Saniye Bek, bir kadın astsubayın kolunda güçlükle ayakta durmaya çalıştı.
HÜSEYİN GÜLDAL (Kocaeli/Karamürsel): 24 yaşındaki er Hüseyin Güldal’ın cenazesi Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Yalakdere Mahallesi’nde törenle toprağa verildi. Törene 5 bini aşkın vatandaş katıldı.
REŞİT ERCAN (Elazığ/Kovancılar): Piyade Uzman Onbaşı Reşit Ercan, Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
BİROL ELMAS (Sakarya): 22 yaşındaki Piyade Çavuş Birol Elmas, Adapazarı’nda yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanırken, geride ise gözü yaşlı bir anne ile biri engelli 3 kardeş bıraktı.
AHMET TUNCEL (Bitlis/Mutki): Piyade Er Ahmet Tuncel’in cenazesi, Bitlis’in Mutki ilçesi Çığır köyünde gözyaşları arasında karşılandı. Annesi Perihan, babası Baki Tuncel ile 7 kardeşi tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulması yürek burkarken, evin önünde ise Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. Yapılan törenin ardından şehidin cenazesi toprağa verildi.
MEHMET ÇETİN (Aydın/Nazilli): 21 yaşındaki jandarma komando er Mehmet Çetin’in cenazesi, memleketi Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyünde, törenle toprağa verildi. Törene yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Cenazeye katılanlar arasında öğrencilerinde sayısının oldukça fazla olması dikkati çekti.
FİKRET ÖZER (Samsun): Şehit piyade onbaşı Fikret Özer’in cenazesi de, askeri uçakla Samsun’a getirildi. Cenazeyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve şehidin ailesi karşıladı. Cenazeyi beklerken anne İnci Özer oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Kent merkezindeki Büyük Cami’de düzenlenen ve 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kalabalık terör örgütünü lanetledi. Daha sonra Kolpınar köyüne götürülen Özer’in cenazesi gözyaşlarıyla defnedildi.