Gündem ‘Vatandaşımızın vicdanında karar siyasi’

‘Vatandaşımızın vicdanında karar siyasi’

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında olduğu CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Konya’ya geldi. Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden başkanlar, ardından sanduka başında dua etti.

‘Vatandaşımızın vicdanında karar siyasi’

Belediye başkanları adına açıklama yapan İmamoğlu, bundan sonra da Anadolu ve Trakya’da şehir ziyaretleri yapacaklarını söyledi. İmamoğlu, “Buraya gelen eminim, iyi şeyler için dua eder. Ben mağdur olmam, milletimiz mağdur edilmek isteniyor. Ona müsaade etmeyecek kişi; ben ve benim gibi düşünen, bu sürece liderlik yapan insanlar. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’nin çok güçlü 11 büyükşehir belediye başkanı burada. Mücadelemizi ve birlik mesajımızı hep birlikte vereceğiz. Türkiye demokrasisini mağdur etmeyecek güce sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Fark yiyecekler’

İmamoğlu, hapis kararına ilişkin de şunları söyledi: “Şu anda tariflenen ceza, çok acımasız. Çok vicdan yoksunu bir ceza. Vatandaşımızın vicdanında bu karar, siyasi bir karardır. Siyasi baskı ile verilmiş bir karardır. İlk defa olsa şaşalım. Fakat ülkemizde ne yazık ki son yıllarda yaşadığımız baskıyla, talimatla verilmiş kararlardan bir tanesi. Bu, bir iddia değildir.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik terör soruşturmasına da değinen İmamoğlu, “Bizim B planımız yok. Planımız belli; 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Onun için mücadelenin şeklini de biliyoruz. Milletimiz ile kucaklaşmak ve buluşmak. Toplumun coşkusunu artırmak. Onu da artıracağız. Hep birlikte millet ayağa kalkacak. Göreceksiniz; 10 milyonlarca fark yiyecekler” dedi.