Gündem ‘Vatandaşlar memnun askerin morali yüksek’

‘Vatandaşlar memnun askerin morali yüksek’

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin temaslarda bulundu.

‘Vatandaşlar memnun askerin morali yüksek’

Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili emekliAlbay Dursun Çiçek, “Askerin, Afrin’e doğru ilerlemesi sonrasında, bölgeye yönelik güvenlik tehdidinin azalması vatandaşlarda memnuniyet yarattı. Mehmetçiğin de moralinin yüksek olduğunu gördük” dedi.

Haberin Devamı

CHP milletvekilleri Dursun Çiçek, Serkan Topal, Mevlüt Dudu ve Birol Ertem geçen hafta Hatay’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çiçek, buradaki temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk olarak valiliği ziyaret ettik. Daha sonra Kırıkhan’a geçerek kaymakamlığı ve devlet hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret ettik. Vatandaşlarla görüştük. Bölgedeki yığınaklanmayı ve askeri birlik intikallerini yerinde izleme imkanı bulduk” dedi. Çiçek, bölge halkının askere destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

‘Ziyaretler sürecek’

“Askerin, Afrin içine doğru ilerlemesi sonrasında, bölgeye yönelik güvenlik tehdidinin azalması vatandaşlarda memnuniyet yarattı. Bir süredir bölgeye havan ya da roket saldırısının olmaması ve harekâtın ilerlemesinin, Hatay’ın daha güvenli bir bölge olacağı yönündeki umutları artırdığını gördük. Zaten Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtının esas maksadı da teröristlerin atacağı roketlere karşı güvenliği sağlamak ve sınırlarımızdan terörist sızmalarını engellemektir. Bütün siyasi partilerin harekâta destek verdiği bir ortamda, askerin moralinin de yüksek olduğunu gördük. Önümüzdeki dönemde de Gaziantep ve Kilis başta olmak üzere CHP’nin Milli Savunma Komisyonu üyeleri olarak bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.”