Gündem Vatandaşlar toplu taşımayı kullansın

Vatandaşlar toplu taşımayı kullansın

31.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve haftalık hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar toplu  taşımayı kullansın

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde yaptığı basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, “Bugünden itibaren kar yağışı başladı. Türkiye, Karadeniz üzerinde gelen soğuk ve yağışlı hava etkisine girdi. Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da kar şeklinde düşecek yağışın, akşam saatlerinde etkisini artırmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pek çok bölgede buzlanmanın olduğuna dikkati çeken Eroğlu, “Sürücülerimizin buzlanma riskine karşı, araçlarında kış hazırlıklarını tamamlamaları rica ediyoruz, toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Ani sıcaklık düşüşleri olacak, çocukların ve yaşlıların etkilenmemesi için dışarıda fazla kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Yarından itibaren başta seracılık olmak üzere, zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hafta sonuna kadar zirai don hadiseleri beklendiğinden üreticilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor ve seralarında gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye’nin dört bir tarafına kurulan meteorolojik gözlem sistemleriyle vatandaşlara hizmet verildiğini, Meteorolojinin, tahminler noktasında çok ileri bir seviyeye ulaştığını söyledi.