Gündem Vefanın adı Sergio!

Vefanın adı Sergio!

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serkan ve Meryem Çaparoğlu çifti deprem sonrası İtalyanların Antakya’ya kurduğu sahra hastanesinde dünyaya gelen erkek bebeklerine koydukları isimle vefalarını gösterdi.

Vefanın adı Sergio

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye dünyanın dört bir yanından yardım yağdı. Birçok ülke bölgede sahra hastenesi kurdu. Yaklaşık iki aydır hizmet verilen bu hastanelerde onlarca bebek de dünyaya geldi. O bebeklerden biri de 16 Mart’ta, İtalyanların Antakya’ya kurduğu sahra hastanesinde doğdu. Serkan ve Meryem Çaparoğlu, dünyaya gelen erkek bebeklerine, babasının ismiyle uyumlu olsun diye ‘Sercan’ ismini koymayı düşünüyorlardı. Ancak doğum İtalyan doktorlar tarafından gerçekleşince, aile bebeklerine İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın ismini koydu.

Haberin Devamı

Baba Serkan Çaparoğlu, “Yaşadığımız deprem felaketinden dolayı dünyanın her yerinde ülkemize yardım geldi. Hepsine minnettarız. Eşimin doğum yaptığı hastanedeki tüm doktorlar İtalyan’dı. Biz de, bu minnet duygusunu bebeğimizin ismini Sergio olarak değiştirerek küçük de olsa göstermek istedik. Bu fikrimiz doktorları çok mutlu etti. Sahra hastanesindeki bütün doktorlar gelip oğlumuzla fotoğraf çektirdi. Aslında isim koymak istediğimizden çok da farklı değil. Biri Sercan diğeri Sergio. Bebeğimizin de eşimin de durumu gayet iyi. Çadırımıza döndük, çadırda yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

İtalya’nın Antakya’ya kurduğu sahra hastanesinde doğan bebeğe ailesi minnet duygusunu ifade etmek için Sergio adını verdi.

Vefanın adı Sergio

İTALYAN OYUNCU DEPREM BÖLGESİNDE

Öte yandan '365 Gün' filminde hayat verdiği 'Massimo Torricelli' rolüyle dünyada geniş bir hayran kitlesi edinen ve sık sık Türkiye'yi ziyaret eden Michele Morrone, geçtiğimiz günlerde günlerde sevgilisi Moara Sorio ile İstanbul'a gelmişti. İtalyan oyuncu, deprem bölgesine gitti.

Haberin Devamı

Depremden kısa süre sonra '#helpturkey' etiketiyle yardım çağrısında bulunan 32 yaşındaki oyuncu, Hatay'da depremzedelerle yakından ilgilendi. Ünlü isim, çocuklarla oyunlar oynayıp, boyama yaptı.

Vefanın adı Sergio

Yazarlar