Gündem Vekil kayıt işleminde ‘parmak izi’ zorluyor

Vekil kayıt işleminde ‘parmak izi’ zorluyor

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu henüz kesin sonuçları açıklamasa da 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy sayım ve birleştirme tutanaklarıyla ilgili sorun yaşanmayan illerde vekillere mazbataları verilmeye başlandı.

Vekil kayıt işleminde ‘parmak izi’ zorluyor

Mazbatasını alan sınırlı sayıda vekil de kayıt için TBMM’nin yolunu tuttu. Bu çerçevede MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı dün TBMM’ye kaydını yaptırdı. 21. Dönem parlamentosunda MHP Çorum Milletvekili olarak görev yapan Kayrıcı, 3 Kasım 2002 seçimleri sonucu AK Parti ve CHP dışındaki tüm partilerin baraja takılması nedeniyle TBMM dışında kalmıştı. MHP’nin 21 yıllık bir aradan sonra kentten çıkardığı ilk vekil olarak parlamentoya dönen Kayrıcı, kayıt sırasında özellikle elektronik oylama için parmak izinin alınması sırasında zorlandı. Parmaklarını silmesi için kolanya verilen Kayrıcı’nın parmak izleri, bir kaç kez tekrarlanan işlemlerin ardından alınabildi. Önceki dönemde de cihazların parma izlerini okumaması nedeniyle sorun yaşanmış, yeni dönem için tedbiren yeni cihazlar getirtilmişti.

Haberin Devamı

Vekil kayıt işleminde ‘parmak izi’ zorluyor

Kayıt yaptırmaya ailesiyle gelen Nevşehir’in ilk kadın vekili Filiz Kılıç, rozetini kızına taktırdı.
D MUSTAFA İSTEMİ

Kayıt işlemlerinde en gözde aşamayı rozet takılması oluşturuyor. Vekiller aldıkları milletvekili rozetlerini genellikle başta eşleri olmak üzere kayıt sırasında kendilerine eşlik eden aile fertleri veya yakınlarına taktırıyorlar.