Gündem Yakalamasaydınız intihar edecektim

Yakalamasaydınız intihar edecektim

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selçuk Üniversitesi’nde işlediği cinayet sonrası pişman olduğunu söyleyen Ahmet G. ‘Hayırlısı böyleymiş’ diye konuştu. Sekreter Asuman S. ise ‘Kovulmamak için tacize katlandım’ dedi

Yakalamasaydınız intihar edecektim

Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, boğazını kesip çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü cinayete ilişkin yeni ayrıntılar günışığına çıktı.
Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Handan G. ile evli olan bir çocuk babası Ahmet G.’nin (55) bir süre önce aynı fakültede sekreter olarak görev yapan taşeron firma çalışanı, evli ve iki çocuk annesi Asuman S. (35) ile yasak aşk yaşamaya başladığı öne sürülmüştü. Asuman S.’nin daha sonra bir süre önce eşinden boşanan Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özdemir’le (42) de gönül ilişkisi yaşamaya başladığı iddia edilmişti.
Prof. Ahmet G., odasına giderek tartıştığı Özdemir’i boğazını keserek öldürmüştü. Olayın ardından gözaltına alınan Ahmet G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken sekreter Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Koruma kararı kaldırıldı
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Konya Valiliği’nin evli ve iki çocuk annesi olan sekreter Asuman S.’nin tutuklanması ihtimaline karşı çocuklarıyla ilgili, “koruma kararı” verdiği ortaya çıktı. Ancak Asuman S.’nin savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından valiliğin kararı uygulamaya sokmadığı öğrenildi. Öte yandan üniversite kaynaklarından alınan bilgiye göre, Asuman S.’nin işine son verilmesi için işlem başlatıldı.

‘Ondan boşanacağım’
Ahmet G.’nin fakülte dekanı eşi Prof. Dr. Handan G.’nin de rapor aldığı ve yakın çevresine “Artık onunla yaşayamam hem benim hem de kendi kariyerini mahvetti. Böyle bir şeyi nasıl yapabildi? Hala şoktayım. Ondan boşanacağım” dediği öğrenildi.Ahmet G.’nin emekli olmak için üniversite yönetimine vardiği emeklilik dilekçesinin de işlemlerinin yürüdüğü ifade edildi.

‘Öfkeme yenik düştüm’
Tutuklanan Ahmet G.’nin ise ifadesinde, “Özdemir beni yaklaşık bir aydır eşime, okul yönetimine şikayet etmekle tehdit ediyordu” dediği öğrenildi. Ahmet G. ve Özdemir arasında bir aydan bu yana sıklıkla şiddetli tartışmaların yaşandığı kaydedildi. Ahmet G.’nin mahkemede de çok pişman olduğunu belirterek “Keşke o ana geri dönebilsem bir anlık öfkeme yenik düştüm” diye ifade verdiği kaydedildi.
Bu arada cinayetten sonra bir otele yerleşen Ahmet G.’nin yakalandığı perşembe gününe kadar otelden çıkmadığı ve en iyi ağır ceza avukatını bulmak için araştırma yaptığı öğrenildi. Adliyede yaklaşık 8 saat sorgulanan Ahmet G.’nin mahkemeye sevk edildikten sonra “Ne yapalım, hayırlısı böyleymiş” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Senin için cinayet işledim’

İkinci evliliğini yaptığı öğrenilen Asuman S. ifadesinde cinayetten haberinin olmadığını söyledi. Asuman S.’nin, “Ahmet Hoca bana ilgi duyuyordu. Ancak bir ilişki yaşamadım. İşten atılacağımdan korktuğum için tacizlerine katlanmak zorunda kaldım” dediği öne sürüldü. Cinayetten sonra eve giderek kanlı elbiselerini değiştirip Asuman S.’yi otele çağırdığı öğrenilen Ahmet G., “Asuman’ı aradım, otelde buluştuk. ‘Senin için cinayet işledim’ dedim. Bana bağırıp uzaklaştı. Yakalamasaydınız intihar edecektim” diye konuştu.
HABER MERKEZİ