Gündem ‘Yalnızlık bitti tecrit sürüyor’

‘Yalnızlık bitti tecrit sürüyor’

11.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. Ergenekon davası kapsamında 6 Mart 2009’dan beri tutuklu bulunan, 28 Şubat 2011’den beri de tek başına kalan CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay’ın yanına Odatv davası sanığı Odatv davası sanığı Barış Pehlivan konuldu

‘Yalnızlık bitti tecrit sürüyor’

2. Ergenekon davası kapsamında 6 Mart 2009’dan beri tutuklu bulunan, 28 Şubat 2011’den beri de tek başına kalan CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay’ın yanına Odatv davası sanığı Odatv davası sanığı Barış Pehlivan konuldu. Balbay, “Yalnızlık bitti, tecrit halen sürüyor” dedi.

‘Birlikte bekleyeceğiz’
Tutuklandıktan sonra aynı koğuşta kalan Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan, 28 Şubat 2011 tarihinde ayrı koğuşlara konulmuşlardı. Yaklaşık bir yıldır tek başına kalan Balbay’ın yanına 2 Mart 2012’de “Odatv” davası kapsamında tutuklu yargılanan Coşkun Musluk yerleştirilmişti. Musluk’un 10 gün sonra tahliye olmasının ardından Balbay tekrar yalnız kalmıştı. Balbay’ın yanına önceki gece Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan konuldu.
2. Ergenekon davasının dünkü duruşmasında gazetecilere yazılı bir açıklama gönderen Balbay, şunları söyledi:
“Dün (önceki) akşam saatlerinde saat 21.00 sıralarında cezaevi müdürü, yanında yardımcısı ve 4-5 görevliyle kaldığım tecrit koğuşuna geldi. Yanıma mutlaka bir kişinin verileceğini söyledi. Ben öteki tutuklular gibi normal koğuşlarda bunu istediğimi yineledim. Bu gece mutlaka konuyu çözmek istediklerini ısrarla vurguladılar. Tutukluluğumun, cezaevi koşulları nedeniyle gündeme gelmesinden rahatsızım. Ben adalet ve özgürlük istiyorum. Saat 23.00 sıralarında Odatv davasından Barış Pehlivan’ı kaldığım tecrit koğuşuna getirdiler. Yalnızlık bitti, tecrit durumu sürüyor. Barış’la da 2 saatte yeni bir yaşam düzeni kurduk. Özgürlük ve adaleti birlikte beklemeye başlayacağız.”