Gündem Yaşar Özel kimdir? Kaç yaşındaydı?

Yaşar Özel kimdir? Kaç yaşındaydı?

17.04.2019 - 10:31 | Son Güncellenme:

Ses sanatçısı Yaşar Özel, 85 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Yaşar Özel, evinde yaşamını yitirdi. Peki Yaşar Özel kimdir? Mesleği nedir? İşte Yaşar Özel hakkında merak edilenler...

Yaşar Özel kimdir Kaç yaşındaydı

Yaşar Özel "Ses Kralı" unvanıyla da bilinen bas bariton sesli Türk sanat müziği solistiydi.1939 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Yaşar Özel, öğrenim yaşamına burada başlamıştı. Bu dönemde müziğe olan ilgisini fark etti; fakat olanakların kısıtlı olması nedeniyle, eğitimini sürdürmek için Ankara’ya gitmişti. İlk özel müzik derslerini Ankara'da Fahri Kopuz ve Vedia Tunççekiç’ten almıştı.

Haberin Devamı

1957’nin Ağustos ayında düzenlenen iki ayrı yarışmada üst üste finale kalmış ve "Ses Kralı" unvanıyla anılmaya başlanmıştı. 1959 yılında stajyerlik sınavını başarıyla geçerek, Ankara Radyosu’na girmişti. Okul niteliği olan ve pek çok ses sanatçısını yetiştiren Ankara Radyosu'nda 3 yıl görev yapmıştı. Bu dönemde içlerinde Saadet İkesus’un da yer aldığı ünlü hocalardan ders almıştı.

İlk özel gazino programlarına Ankara’da başlayan Özel, 1970 yılında İstanbul Radyosu’na geçmişti. İstanbul’a gelişiyle birlikte albüm çalışmalarına başlamıştı. 1980 yılında İstanbul Radyosu’ndan emekli olmuş; ama müzikal çalışmalarına radyo ve televizyondaki solo konserleriyle devam etmişti.

Yaşar Özel, müziğin yanı sıra güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi de almıştır. Sanatın yanında sporla da ilgilendi ve atletizmde Türkiye birincilikleri kazanmıştı.

Haberin Devamı

200'ü aşkın albümü bulunan Yaşar Özel’in 1970’li yıllarda Fransız bir müzik yapımcısıyla birlikte İstanbul’da kaydettiği uzunçalar Fransa’da yayımlanmıştı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, İran, Pakistan, Afganistan, Irak gibi pek çok ülkede düzenlenen konser ve turnelere katılmıştı.

Evli ve biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıydı.