Gündem YDS ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

YDS ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

14.09.2017 - 07:37 | Son Güncellenme:

YDS için geri sayım başladı. Sınav giriş yerleri belli olan adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. YDS ne zaman yapılacak?

YDS ne zaman yapılacak Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı

YDS için 26 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru işlemleri gerçekleştirildi. Sınav 17 Eylül 2017 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. Sınav için ÖSYM tarafından diğer sınavlarda uygulanan 15 dakika kuralı da uygulanacak. Saat 09.45 itibariyle sınav giriş yerlerine adayların alımı durdurulacak ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava giremeyecek.

Haberin Devamı

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS sonucunda, değerlendirme aşamasında adayların puan hesaplamaları yapılacak. Adayların doğru cevapları dikkate alınacak, yanlış cevapları dikkate alınmayacak. Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler şu şekildedir;

50 - 59 puan arası E seviyesi,

60 - 69 puan arası D seviyesi,

70 - 79 puan arası C seviyesi,

80 - 89 puan arası B seviyesi

90 - 100 puan arası A seviyesi olarak kabul edilir

YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YDS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildikten sonra, ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak sonuç bilgilerine ulaşılabilir. Bunun dışında ÖSYM’nin mobil uygulaması ile de sonuç bilgisi görüntülenebilir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adayların adreslerine posta yolu ile sınav sonuç belgesi gönderilmez. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı sınav sonuç duyuruları tebliğ niteliği taşır.

Haberin Devamı

YDS İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

YDS için 15 dakika kuralı uygulanacak ve saat 09.45’ten sonra gelen adaylar sınav giriş yerlerine alınmayacak. Bu nedenle adaylar, sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav yerlerine giderek beklemelidir. Kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından karşılanacağı için adaylar yanlarında sadece pet şişe içerisinde su götürebilir. Su ve sınav giriş belgeleri dışında eşya ile sınav binasına girilemez. Görevli kişiler tarafından da adayların eşyaları sınav binasında emanete alınmaz. Sınav başladıktan sonra ilk 135 dakika içerisinde ve son 15 dakika içerisinde sınav salonundan çıkılması yasaktır. Sınavın ilk 135 dakikası dolmadan sınav salonundan çıkan adaylar, 135 dakika sona erene kadar sınav binası içerisinde bekletilir. Adaylar sınav gününde, üzerinde metal aksesuar olmayan sade bir kıyafet tercih etmelidir.