Gündem Yeni bir dönemin kapısını açacağız

Yeni bir dönemin kapısını açacağız

25.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’un fetret devrine son vereceklerini belirten Erdoğan, “Bu şehri, bu CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor. 1 Nisan’da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşacak. İstanbul’un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız” dedi.

Yeni bir dönemin kapısını açacağız

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği “Büyük İstanbul Mitingi”ne katıldı. Erdoğan, konuşmasından önce sanatçı Cengiz Kurtoğlu ile “Duyanlara Duymayanlara” adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkının ardından vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Bu şehri bu CHP zulmünden, 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor. İnşallah, 1 Nisan’da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Fetret devri’ benzetmesi

İstanbul’dan son seçimde kendisine verilen yüzde 48 destekten daha fazlasını beklediğini dile getiren Erdoğan, “Sağlam aday, sağlam adam Murat Kurum’la İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. Tabii bunun için bir hafta çok çalışacağız. İnşallah sizlerle birlikte 31 Mart’ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehir ile ilçeleriyle İstanbul’un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul’un 5 yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız” dedi.

İmamoğlu’na yüklendi

İBB Başkanı olduğu dönemden önceki İstanbul’un kötü halini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çöp, çukur ve çamur. CHP bu demek. Peki, bu Ekrem denilen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur, yarı zamanlı mesai.  Bunu yaptı. Ya sıkılmadan, utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize. Gerçi İstanbul’a bir şey yapmak için hem kafanızın hem kalbinizin hem mesainizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayakta yarısı tatilde... Yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. İstanbul’un temel sorunu, imkan ve kaynak kıtlığı değil, vizyon ve beceri eksikliğidir. Kabahatlerini örtmek için ‘Engelleniyoruz’ yalanına sarıldı. Son 5 yılda 5 katına çıkarılan belediye borçlarıyla gelen kaynak, şahsi ihtiraslara hizmet edecek işlere harcanırsa elbette oradan eser çıkmaz. Yaşanan diğer rezillikler bakımından da bu şehir, 30 yıl geriye gitti.”

Haberin Devamı

Yeni bir dönemin kapısını açacağız

‘Balya balya, bavul bavul paralar geliyor, gidiyor’

CHP il binasının satın alınma sürecinde çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine de değinen Erdoğan şunları söyledi: “İşte sizler de görüyorsunuz. Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor. Bir yerlere gidiyor. Hatırlamıyorum, unuttum diyerek şu ana kadar kimse bu görüntülerin makul, mantıklı, tutarlı bir izahını yapamadı. Partiye, bina alınmasından, vergi kaçırmaya pek çok şey söylendi. Ama hâlâ mahşeri vicdanı tatmin eden, bir açıklama duyamadık. Tam tersine her konuşanla, iş biraz daha karmaşık hale geliyor. Çirkinleşiyor, biraz daha tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler. Şehri İstanbul’u kirlettiler. İstanbul’u bunların eline bırakmamak hem bu şehre hem bu şehirde yaşayanlara inanın vicdan borcumdur. Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var. Diğer tarafta İstanbullu, depreme hazırlamak için programı, projesi hazır olanlar var. Bir taraftan şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kımıldatmayanlar var. Diğer tarafta metrosundan tüneline tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta bu düğümü çözecek ve İstanbul’un Türkiye’ye Yüzyılı yürüyüşünü biz başlatacağız.”

Haberin Devamı

‘Her bir oy hazine değerinde’

Konuşmasının sonunda kadınlara seslenen Erdoğan, “Kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi siz fethedeceksiniz. Hâlâ kafası karışık, kararını verememiş eşimiz, dostumuz, komşumuz varsa mutlaka onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz. Kalbi ve oyu kazanılmadık hiçbir İstanbullu kardeşimizi bırakmayacağız. Kullanacağınız, her bir oy hazine değerindedir. Kritik öneme sahiptir. İstanbul, bir dönem Cumhur İttifakı’nın gölgesinde gezen şimdi tüm enerjisini, ittifakın yara alması için harcayanların oyunlarına gelmez” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni bir dönemin kapısını açacağız

Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katılan Milletvekili Suat Pamukçu’ya rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

Hızlı tren müjdesi

Hızlı tren çalışmalarında önemli bir safhada olduklarını aktaran Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze, Sabiha Gökçen Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı hızlı tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını kaydetti ve Haliç Yat Limanı kompleksinin ilk etabının da önümüzdeki aylarda alınacağını belirtti.

31 Mart İstanbul’un bayramı olacak

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum, mitingte şunları söyledi: “31 Mart’ta hep birlikte bayram yaşayacağız. Bu kardeşinizin bir hayali var. Hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak. Trafik çile olmaktan çıkacak. İstanbulluların hem başkanı hem kardeşi hem de evladı olacağım.”

Haberin Devamı

NOTLAR: 650 bin katılımcı

- Miting alanına Erdoğan, Kurum ve ilçe belediye başkan adaylarının fotoğraflarının da yer aldığı, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız” pankartı asıldı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan alana helikopter ile geldi.

- İlk olarak AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen’in sahneye çıktığı mitingde, Ceyhun Çelikten, Uğur Işılak, Alişan ve Sinan Akçıl şarkılarını seslendirdi.

- Kurum, eşi Şengül Kurum ve çocuklarıyla platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

- Erdoğan konuşmasında “Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1.5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi ama durmuyoruz” diyerek mitinge kaç kişinin katıldığını açıkladı.