Gündem Son Dakika: Yerli otomobil ismi (adı) açıklandı mı? Yerli otomobil fiyatı ne kadar? (CANLI YAYIN)

Son Dakika: Yerli otomobil ismi (adı) açıklandı mı? Yerli otomobil fiyatı ne kadar? (CANLI YAYIN)

27.12.2019 - 15:43 | Son Güncellenme:

Türkiye için tarihi bir gün... Yerli otomobil ilk kez görücüye çıkıyor. Bu tarihi ana şahit olmak isteyenler canlı şekilde takip etmek isterken "Yerli otomobil ismi (adı) belli oldu mu? Yerli otomobil fiyatı ne kadar?" sorularına da yanıt arıyor.

Son Dakika: Yerli otomobil ismi (adı) açıklandı mı Yerli otomobil fiyatı ne kadar (CANLI YAYIN)

Türkiye tarihinde önemli bir gün... Yerli otomobil bugün Gebze’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tanıtılacak. Türkiye nefesini tuttu bu tarihi olaya şahit olmak isterken "Yerli otomobil ismi (adı) belli oldu mu? Yerli otomobil fiyatı ne kadar?" soruları sık sık soruluyor.

Haberin Devamı

CNN TÜRK CANLI İZLE

Son Dakika: Yerli otomobil ismi (adı) açıklandı mı Yerli otomobil fiyatı ne kadar (CANLI YAYIN)

YERLİ OTOMOBİL İSMİ VE FİYATI BELLİ OLDU MU?

Yeli otomobil ismi ve fiyatı henüz belli değil. Yerli otomobilin isminin önümüzdeki yıllarda açıklanması bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ

Etkinlik alanında bulunan yerli otomobilin şasesi dikkat çekiyor. 30 dakikanın altında hızlı şarj imkanı veren otomobil, 300 km ve 500 km menzil opsiyonlarına sahip.

Yerli otomobilde, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.

Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.

Haberin Devamı

Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

Saatler sonra tanıtımı yapılacak yerli otomobilden ilk detaylar yerinde izleniyor. Etkinlik alanında bulunan yerli otomobilin şasesi dikkat çekiyor.

Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.