Gündem YKS sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

YKS sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

29.06.2018 - 19:06 | Son Güncellenme:

YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS sınavı ne zaman ve saat kaçta yapılacak? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. Milyonlarca öğrenci üniversiteye yerleşebilmek için YKS sınavına katılacak. İşte bu yıl ilk kez düzenlenecek olan YKS (üniversite sınavı) hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

YKS sınavı ne zaman YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır

YKS sınavı için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan YKS için adaylar ter dökecek. 2018 yılı üniversite sınavı 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. İşte merak edilen ayrıntılar...

Haberin Devamı

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK? SINAVA KAÇ KİŞİ GİRECEK?

YKS, 3 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınav başvurusu yapan adaylar için sınav giriş belgeleri yayınlandı. Sınav giriş belgesini almayan adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak belgelerini alabilirler.

YKS’nin birinci oturumu olan TYT saat 10.00’da başlayacak. Bu sınav oturumuna, 2 milyon 381 bin 784 aday girecek.

AYT saat 10.00’da başlayacak. AYT’ye 2 milyon 19 bin 853 aday girecek.

YDT ise saat 15.30’da başlayacak. Sınava, 131 bin 453 aday girecek.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav başlangıç saatinden itibaren adayların sınav binalarına girişlerine izin verilmeyecek. Sınav için gerekli olan güvenlik ve kimlik kontrollerinin yapılabilmesi için de adayların sınav başlangıç saatinden en az 1 saat öncesinde sınav binası önünde hazır olarak bulunması gerekiyor.

Haberin Devamı

SINAVDA ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

1) İlgili sınav oturumunun sınav giriş belgesi

2) T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport

YKS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Yaklaşık olarak 2,4 milyon adayın başvuru yaptığı YKS için sınav oturumları bu hafta sonu 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava giren adaylar, 1 Temmuz Pazar günü akşamında sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşabilecekler.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre YKS sonuçları, 31 Temmuz tarihinde ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ilan edilecek. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifrelerini kullanarak sınavdan kaç puan aldıklarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adayların adreslerine posta yolu ile sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. İnternet sitesinde yapılan açıklama tebliğ niteliğinde olacak.