Gündem YÖKDİL sınav başvuruları başladı! İşte son başvuru tarihi

YÖKDİL sınav başvuruları başladı! İşte son başvuru tarihi

31.01.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı için başvurular başladı. YÖK başkanı Yekta Saraç tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde YÖKDİL sınavı projesinin hayata geçirileceği açıklaması yapılmıştı. YÖKDİL sınavına giriş başvuruları 7 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek. Sınav mart ayında yapılacak.

YÖKDİL sınav başvuruları başladı İşte son başvuru tarihi

2017 yılı Mart ayında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı için başvurular başladı. YÖKDİL sınavına giriş başvuruları 7 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı, Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler ile sağlık alanlarında, adayların yeterliliğini belirlemeye yönelik yapılacak. Sınav ilk kez 5 Mart'ta 30 ilde yapılacak. Başvurmak isteyen adayların 75 lira bankaya ücret yatırması gerekiyor.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. YÖKDİL sınavı ilk defa 5 Mart 2017 tarihinde 30 ilde tek oturumda düzenlenecek olup, sınav ücreti 75 TL olacak. Başvurular yokdil.yok.gov.tr adresinden 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren yapılabilecek.

"YDS İLE EŞDEĞER"

Saraç'ın verdiği bilgiye göre, ücreti 75 TL olarak belirlenen sınava başta yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar katılabilecek.

Haberin Devamı

Sınavın başarısı ilgili mevzuat düzenlemelerinde ve YDS sınavında uygulandığı gibi doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise en az 65 olması gerekecek. Bu sınav YDS'yi etkilememekle beraber adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

YÖKDİL Sınavı başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren http://yokdil.yok.gov.tr adresinden yapılabilecek.

YÖKDİL SINAVI TAKVİMİ

Aday Başvuruları:30 Ocak - 7 Şubat 2017

Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanması:27 Şubat 2017

Sınav Tarihi:5 Mart 2017

Yazarlar