Gündem Yollarda kar çilesi yeniden başladı

Yollarda kar çilesi yeniden başladı

27.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bolu Dağı’nda dün etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı. Zonguldak’ta da sürücüler araçlarını yol kenarına çekti. Kahramanmaraş’ta ise zorlu mücadele sonucunda ormana ulaşan vatandaşlar hayvanlara yem bıraktı

Yollarda kar çilesi yeniden başladı

Bolu Dağı’nda dün sabah başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişindeki Karanlıkdere ve Seymenler Mevkii’nde lapa lapa yağan kar ve görüşü etkileyen sis sürücüleri zor durumda bıraktı. Zeminde biriken kar ulaşımı yavaşlatırken, Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Bolu Dağı Tüneli çıkışında karla mücadele için hazır bekletilen iş makineleri arka arkaya çıkış yaparak yol güzergahları üzerinde kar temizliği yaptı. TEM geçişinde sürücüler elektronik tabelalarla kar yağışına karşı uyarıldı.

- ZONGULDAK: Kentte etkili olan kar, Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ereğli karayolunda ulaşımı aksattı. Bazı sürücülerin araçlarını yol kenarında bıraktığı görüldü. Aralarında kadınların da yer aldığı sürücülerin araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştığı görülen yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Mahsur kaldılar

- ERZURUM: Van’dan vatani görevini yapan bir yakınlarını ziyaret etmek için Rize’ye gitmek üzere otomobille yola çıkan Kasım ve Muhsin Tekin kardeşler, Erzurum-Rize karayolunun, Erzurum’un Pazaryolu ilçesine bağlı Laleli köyü mevkisinde etkili kar yağışı ve tipi yüzünden ilerleyemedi. Yolda mahsur kalınca telefonla karayolları ekiplerinden yardım isteyen Tekin kardeşlerin kurtarılması için Bayburt’tan iş makinesi desteğinde ekipler gönderildi. Bölgeye ulaşan karayolları ekipleri, yolu kardan temizleyip Tekin kardeşleri kurtardı.

Araçlara özel önlem

- KARS: Kars’ta kapalı garaj yerine cadde, sokaklara park edilen araçları Sibirya soğuklarından korumak için değişik formüller uygulanıyor. Kimi naylonla, kimi battaniye ile otomobili sararken ismini açıklamak istemeyen bir kişi de aracın alttan soğuk almasını önlemek için çevresini branda ile kapattı.

- KAHRAMANMARAŞ: Son yılların en fazla kar yağışını alan Çağlayancerit ilçesinde vatandaşlar, geçen yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle doğaya 2 bin keklik bıraktı. Hem kekliklerin açlıktan ölmesinin hem de ilçe merkezine kadar inmeye başlayan yaban hayvanlarının tehlike oluşturmasının önüne geçmek isteyen vatandaşlar, kaya diplerine ve ağaç kenarlarına yem bıraktı.

Hastaya iki saatte ulaştılar

- HAKKARİ: Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 15 kilometre uzaktaki Dedeler köyünde rahatsızlanan göz tansiyonu hastası Fırat Arslan’ı (35), yakınları araçla hastaneye götürmek istedi. Kar ve tipiden kapanan yolda araçla yaklaşık 1 kilometre ilerleyebilen Arslan’ın yakınları, durumu yetkililere bildirdi. İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, 2 saatlik çalışmanın ardından hasta ve yakınlarına ulaştı. Arslan, ilk müdahalenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- VAN: Van’da kar yağışı nedeniyle 300 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı bulunan 416 yoldan, 106’sı açıldı. Bazı ilçelerde tipi ve kar yağışına rağmen yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Abant’ta kayak keyfi

Yarı yıl tatilinde çocuklarıyla birlikte tatile çıkan aileler, Abant’ta kar ve doğanın keyfini çıkardı. Tatilciler, karla kaplı Abant Gölü çevresinde yürüyüşe çıktı. Kimi tatilciler ise Abant’taki Örencik Yaylası mevkisinde karla kaplı tepelerden şambrellerle kaymanın heyecanını yaşadı.